EUROLYGA 2023

Drama Pekine: fantastiškai finišavęs J. Boe iš Rusijos nugvelbė pirmąjį aukso medalį Specialiai lrytas.lt, Pekinas

Biatlono entuziastai šeštadienio popietę Pekino olimpinių žaidynių starte išvydo įspūdingą kovą mišrioje estafetėje, kurioje triumfavo Norvegijos sportininkai.

 Drama Pekine: fantastiškai finišavęs J. Boe iš Rusijos nugvelbė pirmąjį aukso medalį.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Drama Pekine: fantastiškai finišavęs J. Boe iš Rusijos nugvelbė pirmąjį aukso medalį.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Pekinas (Kinija)

Feb 5, 2022, 1:01 PM, atnaujinta Feb 5, 2022, 2:28 PM

Pirmąjį biatlonininkų aukso medalį norvegams lėmė fantastiškas Johanneso Boe finišas, kuriame jis pralenkė Rusijos ir Prancūzijos sportininkus.

Tiesa, J.Boe po finišo spaudos konferencijoje nepasirodė, mat yra turėjęs kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu. Žaidynių taisyklės tokiais atvejais leidžia atletams treniruotis atskirai nuo komandos draugų ir dalyvauti varžybose. 

„Sąlygos nėra lengvos, tad buvo sunku ruoštis šioms varžyboms, kai vienas narys yra priverstas sportuoti atskirai, – apie situaciją kalbėjo kitas Norvegijos rinktinės narys, J.T.Boe brolis Tarjei Boe. – Visgi didžiausia problema čia yra vėjas, tai – didėlis iššūkis visiems sportininkams.“

Komandines lenktynes Džangdziakou regione pradėjo moterys. Dėl stipraus vėjo pirmieji biatlonininkių šūviai skriejo pro šalį: klydo ir baudos ratus suko kone visos atletės. Po pirmojo pasikeitimo lyderių trejetas atrodė taip – Norvegija, Italija, Baltarusija.

Viskas aukštyn kojomis pasikeitė, kai į trasą pasileido antrojo moterų etapo dalyvės. Lyderių poziciją perėmė prancūzės, o po jų sekė Italijos ir Švedijos rinktinės.

Paskui į distanciją pajudėjo vyrai. Prancūzas Emilienas Jacquelinas užtikrintai yrėsi į priekį, tačiau stabtelėjo antroje šaudykloje. Stovėdamas prancūzas pro šalį laidė vieną šūvį po kito, kol galiausiai buvo priverstas sukti du baudos ratus.

Tuo pasinaudojęs į priekį išsiveržė Rusijos rinktinės narys Aleksandras Loginovas. Taikliai šaudęs ir greitai šliuožęs biatlonininkas prieš paskutinį etapą nuo artimiausių varžovų sukrovė beveik 20 sek. pranašumą.

Paskutinysis Rusijos rinktinės komandos narys Eduardas Latypovas po pirmojo šaudymo gulint rusams pridėjo dar 2 sekundes persvaros, antroje vietoje palikdamas prancūzus, trečioje – norvegus. Bet tai dar nebuvo pabaiga.

Prieš paskutinįjį šaudymą vėl pakilo vėjas, kuris pridarė sunkumų E.Latypovui, kuriam teko išnaudoti kelis papildomus šūvius, kad uždengtų visus taikinius. Tuo pasinaudoję prancūzas Quentinas Fillonas Maillet (+1,9 sek.), norvegas J.Boe (+9,3 sek.) ir švedas Sebastianas Samuelssonas (+14 sek.) vėl grąžino intrigą.

J.Boe vos po kelių šimtų metrų visiškai sumažino deficitą nuo Rusijos ir Prancūzijos atstovų, o į finišo tiesiąją šie trys sportininkai įšliuožė greta vienas kito. Lemiamu metu galingais grybšniais į priekį įsiveržęs J.Boe padovanojo Norvegijai įspūdingą aukso medalį.

Q.Fillonas Maillet paskutinėmis akimirkomos sugebėjo aplenkti rusą ir, nuo norvego atsilikęs 0,9 sek., garantavo Prancūzijai sidabrą.

E.Latypovas nugalėtojui pralaimėjo 1,5 sek.: ilgą laiką pirmavę rusai priversti tenkintis bronzos medaliais.

„Prieš lemiamą įkalnę tikėjausi, kad įgysiu pranašumą, tačiau nepavyko. Ten išnaudojau daug jėgų, kurių labai trūko finiše. Be to, sportinė forma šiuo metu nėra pati geriausia, tai taip pat turėjo įtakos“, – po finišo kalbėjo E.Latypovas.

Tuo tarpu norvegai triumfavo.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti auksą. Tai buvo labai sunkios varžybos, tačiau dariau viską, ką galiu. Pirmą kartą šaudant reikėjo suprasti, kaip elgtis su ginklu. Bet suvaldžiau emocijas, esu laiminga, kad pavyko laimėti“, – sakė pirmajame etape šliuožusi Marte Olbsun Roeiseland. Čempioniškai Norvegijos komandai mišrioje estafetėje taip pat atstovavo Tiril Eckhoff.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.