EUROLYGA 2023

Pekino olimpiadoje auksu sužibusi 18-metė Rusijos čiuožėja užsiminė apie karjeros pabaigą

Pekino žiemos olimpinių žaidynių čempionė čiuožėja Ana Ščerbakova pareiškė, kad karjeroje ruošiasi daryti „pertrauką“, po kurios ant ledo gali ir nebepasirodyti. Tam turi įtakos ir Rusijos sukeltas karas Ukrainoje.

Pekino olimpiadoje auksu sužibusi Rusijos šokėja ant ledo užsiminė apie karjeros pabaigą,<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Pekino olimpiadoje auksu sužibusi Rusijos šokėja ant ledo užsiminė apie karjeros pabaigą,<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 11:50 AM, atnaujinta Mar 29, 2022, 4:53 PM

18-metė dailiojo čiuožimo meistrė vasario mėnesį sužibo auksu žiemos olimpiadoje, kur lenkė dopingą vartojusią 15-metę tautietę Kamilą Valijevą, tačiau po savaitgalį Rusijoje vykusių varžybų vietos žiniasklaidai teigė, kad artimiausiu metu nori pailsėti nuo sporto.

„Šiuo metu noriu ilsėtis. Aš nesu vienintelė, kuri taip galvoja. Nėra aišku, kas mūsų laukia, žiūrėsiu pagal situaciją, – sports.ru sakė A.Ščerbakova. – Neaiški situacija yra tiesiogiai susijusi su mano sprendimu dėl karjeros.“

Sportininkė turėjo omenyje karą Ukrainoje, dėl kurio Rusijos sportininkai yra pašalinti praktiškai iš visų tarptautinių varžybų.

Dailiojo čiuožimo pasaulio čempionate Prancūzijoje, vykusiame praėjusią savaitę, nei A.Ščerbakova, nei kitos rusės nedalyvavo.

Nepaisant to, Rusija savo sportininkams surengė vidinį čempionatą, kuriame A.Šerbakova laimėjo komandines varžybas, o trumpoje programoje liko antra, nusileidusi tik K.Valijevai.

Portale sports.ru surengtoje apklausoje 56 proc. rusų tiki, kad A.Ščerbakova netrukus oficialiai skelbs apie karjeros pabaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.