EUROLYGA 2023

Išmesti rusų klubai sugebėjo sugrįžti į stalo teniso Čempionų lygą ir jaukia sezono rezultatus

Nors dėl vykdomo karo su Ukraina Rusijos sportas masiškai metamas iš tarptautinių kovų ir stabdomos rusų narystės pasaulinėse organizacijose, vienos rusų sporto šakos atstovai sugebėjo sugrįžti į tarptautinę areną. Po teismų du rusų stalo teniso klubai įsliuogė vėl į Čempionų lygos turnyrą ir sukėlė nemenką suirutę.

„Fakel-Gazprom“ stalo tenisininkai penkis kartus laimėjo Čempionų lygą.
„Fakel-Gazprom“ stalo tenisininkai penkis kartus laimėjo Čempionų lygą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 6:51 PM

Europos stalo teniso sąjungos (ETTU) Apeliacinė komisija po visų pateiktų teisinių argumentų ir pareiškimų sugrąžino į šio sezono kovas du Rusijos klubus – Orenburgo „Fakel-Gazprom“ ir Sverdlovsko srities Verchniaja Pyšma miestelio UGKM.

Abi šios ekipos yra Čempionų lygos senbuvės, o Orenburgo stalo tenisininkai penkis kartus triumfavo šioje lygoje.

Apie pergalę prieš tarptautinę bedruomenę paskelbė advokatų kontora „SILA International“, kuri atstovavo Rusijos klubų interesams byloje prieš ETTU.

Advokatai tikino, kad sprendimas pašalinti Rusijos komandas buvo laikomas diskriminaciniu.

Maža to – stalo teniso Čempionų lygos turnyro rezultatai po šio sprendimo turės būti peržiūrimi, nes rusų privalomas sugrįžimas stipriai sujaukė galutinę turnyro lentelę.

Kovo 3 dieną ETTU Vykdomasis komitetas dėl agresijos prieš Ukrainą sustabdė agresoriaus ekipų „Fakel-Gazprom“ ir UGKM dalyvavimą Čempionų lygoje.

Šios dvi rusų komandos turėjo tarpusavyje grumtis varžybų pusfinalyje.

Po to, kai neliko rusų ekipų, o į finalą prasimušė Vokietijos Diuseldorfo „Borussia“ ekipa, ji buvo galiausiai paskelbta nugalėtoja.

Dabar Apeliacinė komisija reikalauja, kad agresoriaus klubai vis dėlto žaistų pusfinalį, o laimėjusi ekipa dar varžytųsi su vokiečiais dėl aukso apdovanojimo.

Tą pačią kovo 3 dieną iš tarptautinės stalo teniso arenos buvo išprašyti ir visi baltarusių sportininkai, tačiau jie jokių ieškinių teismams nepateikė.

ETTU praneša, kad po tokių teisinių sprendimų yra nusivylusi ir Valdybos posėdyje spręs, kokių žingsnių imtis po tokio akibrokšto.

Manoma, kad ETTU pateiks ieškinį į Sporto arbitražo teismą Lozanoje, kad panaikintų Apeliacinės komisijos sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.