EUROLYGA 2023

Lietuvos makabiečiai pasiruošę vykti į Pasaulinę Makabiadą Izraelyje

Lietuvos sporto klubas „Makabi“ intensyviai ruošiasi dalyvavimui XXI Pasaulinėje Makabiadoje, kuri vyks liepos 12–26 dienomis Izraelyje. Delegaciją sudaro 23 dalyviai. Kartu su komanda, atidarymo šventėje dalyvaus ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

 Lietuvos makabiečiai pasiruošę vykti į Pasaulinę Makabiadą Izraelyje<br> Lietuvos sporto klubo „Makabi“ nuotr.
 Lietuvos makabiečiai pasiruošę vykti į Pasaulinę Makabiadą Izraelyje<br> Lietuvos sporto klubo „Makabi“ nuotr.
 Lietuvos makabiečiai pasiruošę vykti į Pasaulinę Makabiadą Izraelyje<br> organizaorių nuotr.
 Lietuvos makabiečiai pasiruošę vykti į Pasaulinę Makabiadą Izraelyje<br> organizaorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2022, 2:52 PM, atnaujinta Jul 25, 2022, 2:58 PM

Lietuvos sportininkai varžysis 8 sporto šakose. Lietuvos delegacijos branduolį sudaro jauni sportininkai, kurie turi puikių pasiekimų Lietuvos, bei užsienio šalių arenose. Labai stipri stalo teniso komanda, kurios sudėtyje yra Neta Alon, buvusi praėjusios Pasaulinės Makabiados nugalėtoja, perspektyvūs jauni sportininkai Gerda Šišonovaitė ir Ignas Mironas Šišanovas, jau turintys titulus, iškovotus Lietuvos ir tarptautinėse sporto arenose. Stalo teniso komandą papildė ir veteranas Rafaelis Gimilšteinas.

Labai pajėgi badmintono komanda, kurios kapitonas, buvęs Pasaulinės Makabiados prizininkas Alanas Plavinas. Taip pat puikius rezultatus demonstruoja Vitalija Movšovič, bei Markas Šamesas, buvę Europos Makabi žaidynių nugalėtojai ir prizininkai. Puikiai pasirodo ir Danielis Tarachovskis, kuris iškovojo ne vieną medalį dvejetų ir mišrių varžybose.

Lietuva turi ir pajėgų fechtuotoją Alaną Rinkevičių, kuris džiugina puikiais rezultatais šioje sporto šakoje.

Komandos pažiba – jaunasis, trylikametis šachmatininkas Danielis Šeras, kurį treniruoja jo tėtis Eduardas Šeras. Danielius demonstruoja aukštus pasiekimus ne tik savo amžiaus grupėje, bet ir dalyvaudamas vyresnių šachmatininkų varžybose.

Labai pajėgi Lietuvos plaukikų komanda (trenerė Oksana Sinkevič), kurios sudėtyje yra Kamilė Iljonskytė, Virginija Volodkaitė, Michailas Trusovas.

Pirmą kartą komandą papildė jaunasis lengvosios atletikos atstovas Danielius Evensaperis.

Taip pat šiais metai Lietuvos sporto klubo „Makabi“ komandą papildė ir du sportininkai-litvakai, panorę atstovauti savo protėvių tėvynės komandai. Tai konkūro atstovė izraelietė Amit Tubin, bei argentinietis, lauko tenisininkas Damianas Dosoretzas.

Tai bus jau devintoji Pasaulinė Makabiada, kurioje dalyvauja Lietuvos sporto klubo „Makabi“ delegacija. Pirmą kartą Lietuvos sportininkai vyko į Tel Avivą 1932 metais, kai buvo surengta pirmoji Pasaulinė Makabiada. Aktyviai dalyvavo ir antrojoje Pasaulinėje Makabiadoje, vykusioje 1936 metais. Vėliau, sovietams okupavus Lietuvą, „Makabi“ klubas buvo likviduotas, jo turtas išgrobstytas.

Prasidėjus Atgimimui Lietuvos žydams atsirado viltis atkurti „Makabi“ sporto klubą ir 1989 metais vėl dalyvauti Pasaulinėje makabiadoje, tik šį kartą jau tryliktoje. Ši Makabiada pasižymėjo ne tik tuo, kad Lietuvos sportininkai, po 53 metų vėl joje dalyvavo, bet ir tuo, kad pirmą kartą po sovietinės okupacijos oficialiose, Tarptautinio Olimpinio komiteto pripažintose varžybose, vėl iškilmingsi plėvesavo Lietuvos trispalvė. Ir tai vyko, kai iki Lietuvos Nerpiklausomybės paskelbimo dar turėjo praeiti aštuoni mėnesiai. Lietuvos sporto klubas „Makabi“ yra dėkingas Geros Valios Fondui už paramą-galimybę išvykti į pasaulinės reikšmės renginį. Komanda tikisi sėkmingo pasirodymo, naujų draugysčių užmezgimo, bei šalies ir kultūros pažinimo Pasaulinėje Makabiadoje Izraelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.