EUROLYGA 2023

Ašaros ant apdovanojimų pakylos: ukrainietis auksinį medalį skyrė iš karo grįžusiam tėčiui

Ukrainos plaukimo žvaigždė Mychailo Romančiukas antradienį iškovojo auksą 1500 m rungties laisvu stiliumi finale, kai distanciją įveikė per 14 min. 36,10 sek. Atletas pasiekė šalies rekordą.

 Mychailo Romančiukas.<br> zumapress/scanpix nuotr.
 Mychailo Romančiukas.<br> zumapress/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2022, 8:03 AM, atnaujinta Aug 17, 2022, 8:27 AM

Po pergalės 26-erių plaukikas pranešė, kad auksinį medalį skiria savo tėvui, kuris neseniai grįžo namo iš Ukrainos karo su Rusija.

„Tai skiriu savo šaliai, tai mano žemė, tai mano namai ir aš viską atiduodu už savo šalį“, – „Swimming World“ sakė plaukikas.

Antrą vietą užėmė italas Gregorio Paltrinieris (14 min. 39,79 sek.), o trečias liko prancūzas Damienas Joly (14 min. 50,86 sek.).

Per apdovanojimų ceremoniją M.Romančiukas pravirko, o jam plojo varžybas stebėję sirgaliai.

„Galvojau apie savo tėvą, kad jis dabar grįžo namo, ir ši pergalė skirta jam, visiems ukrainiečiams, armijai, kuri gina mūsų šalį. Prasidėjo rotacija, tad jis grįžo prieš tris dienas, todėl tai tikrai emocingas laikas. Dabar esu labiau atsipalaidavęs, nes žinau, kad mano tėvas yra saugus, kad jis yra namuose ir man šiek tiek lengviau.

Tačiau karas nesibaigė, todėl, žinoma, vis dar skaitau žinias apie Ukrainą, kariuomenę, apie viską. Taigi tai yra emocijų mišinys, bet aš džiaugiuosi, kad mano šeima dabar yra kartu, o tai man yra svarbiausia“, – kalbėjo plaukikas iš Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.