EUROLYGA

Ukrainos sportininkais Lietuvoje besirūpinančios sporto organizacijos sulauks Ministerijos paramos

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija šalies sporto šakų federacijas ir neįgaliųjų sporto organizacijas kviečia teikti paraiškas išlaidoms, patirtoms siekiant padėti Ukrainos aukšto meistriškumo sportininkams bei treneriams, finansuoti.

Ukrainos sportininkais Lietuvoje besirūpinančios sporto organizacijos sulauks Ministerijos paramos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ukrainos sportininkais Lietuvoje besirūpinančios sporto organizacijos sulauks Ministerijos paramos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 10:09 AM

Tam numatyta skirti iki 180 tūkst. eurų.

„Nuo pirmųjų Rusijos invazijos į Ukrainą dienų skatiname šalies sporto organizacijas pagal galimybes padėti Ukrainos sportininkams tęsti jų sportinę veiklą pas mus, dalyvauti varžybose, rengti stovyklas, treniruotis ir pan.

Esame dėkingi mūsų sporto bendruomenei už aktyvumą, besitęsiančią pagalbą ir kviečiame teikti paraiškas patirtoms išlaidoms atlyginti“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas.

Konkurso būdu bus finansuojama dalis išlaidų, kurias šalies sporto federacijos ir neįgaliųjų sporto organizacijos nuo karo pradžios patyrė padėdamos Ukrainos aukšto meistriškumo sporto komandoms Lietuvoje: Ukrainos sportininkų, juos lydinčių bei aptarnaujančių specialistų, medicinos personalo išlaidos (apgyvendinimo, transporto, maitinimo ir pan.), taip pat išlaidos rengiant ar dalyvaujant aukšto meistriškumo treniruočių stovyklose ar aukšto meistriškumo sporto varžybose (inventoriaus nuoma, medicinos ir sveikatos apsaugos paslaugos, dopingo patikros ir tyrimų procedūros ir kt.).

Minimali galima lėšų suma vienam pareiškėjui siekia 500 eurų, maksimali – 20 tūkst. eurų.

Paraiškas konkursui sporto federacijos ir organizacijos gali teikti iki rugsėjo 13 d. elektroniniu paštu smmin@smsm.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.