EUROLYGA 2023

Įspūdinga: I. Dumbauskaitė ir G. Grudzinskaitė – tarp penkių stipriausių „King of the Court“ turnyro komandų

Utrechte (Nyderlandai) vykstančiame prestižiniame neįprasto formato „King of the Court“ turnyre nuostabų pasirodymą tęsia Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė. Tarp stipriausių Europos komandų sėkmingai kovojančios lietuvės šeštadienį žengė į turnyro finalą.

Lietuvos tinklininkės tęsia sėkmingą žygį.<br>CEV nuotr.
Lietuvos tinklininkės tęsia sėkmingą žygį.<br>CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2022, 11:16 AM

A pusfinalio pirmajame etape lietuvės surinko 7 tašku ir užėmė trečiąją vietą. Pasirodymą šiame etape baigė penktos likusios norvegės Sunniva Holland-Hansen ir Emilie Olimstad.

Antrajame etape I. Dumbauskaitė ir G. Grudzinskaitė su 7 taškais buvo trečios, o iš kovos pasitraukė danės Clara Windeleff ir Sofia Bisgaard. Trečiajame etape Lietuvos paplūdimio tinklininkės vėl surinko 7 taškus ir užėmė antrąją vietą. Aplenktos buvo ukrainietės Iryna Machno ir Inna Machno (2 tšk.). Pirmą vietą užėmė ir su lietuvėmis tiesioginį kelialapį į finalą pelnė šveicarės Anouk Verge-Depre ir Menia Bentele.

Turnyro finalas sekmadienį vyks 21 val.

Šiame Europos zonos turnyre dalyvauja dauguma stipriausių Senojo žemyno paplūdimio tinklininkų. Stipriausios komandos taip pat pelnys kelialapius į finalinį pasaulinį „King of the Court“ etapą, kuris planuojamas kitų metų pradžioje Dohoje (Kataras).

„King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu. Komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi kol baigiasi laikas.

Bendrą turnyre Utrechte prizų fondą sudaro 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.