EUROLYGA 2023

UFC nokautų meistras sieks grįžti į pergalių kelią

Daugiausia nokautų per visą UFC istoriją atlikęs amerikietis Derrickas Lewisas pastaruoju metu išgyvena krizę. Dukart iš eilės pralaimėjęs sunkiasvoris savaitgalį Las Vegase bandys reabilituotis kovodamas su puikios sportinės formos esančiu Moldovos sportininku Sergeju Spivaku.

Derrickas Lewisas<br>ufc.com nuotr.
Derrickas Lewisas<br>ufc.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 12:56 PM

Šį intriguojantį susirėmimą tiesiogiai rodys „TV3 Sport 2“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia – lapkričio 19-ąją, šeštadienį, 23 val. Iš pradžių bus parodytos keturios įžanginės kovos.

32 metų 191 cm ūgio triuškinamu smūgiu pasižymintis D. Lewisas iš 26 pergalių net 21 pasiekė nokautu. Tai UFC rekordas.

Tiesa, dabar amerikietis negali pasigirti pergalėmis. Jis suklupo dviejose pastarosiose kovose ir trijose iš keturių paskutinių. UFC sunkiojo svorio kategorijos (iki 120,2 kg) reitinge šis sportininkas nukrito į septintąją vietą.

JAV atstovas MMA (Mišrių kovos menų) varžybose yra patyręs 10 nesėkmių (7 nokautu). D. Lewisas yra dukart grūmęsis dėl čempiono titulo, bet abukart nesėkmingai.

2018 metais jis turėjo pripažinti tėvynainio Danielio Cormier pranašumą. 2021-aisiais D. Lewisas neatsilaikė prieš prancūzą Cyrilą Gane‘ą.

27 metų 191 cm S. Spivakas pastaruoju metu veržiasi į sunkiasvorių elitą. Jis šventė dvi pergales iš eilės, o iš pastarųjų šešių kovų triumfavo penkiose.

Nors reitinge jis rikiuojasi tik 12-tas, pasak kai kurių kovinio sporto specialistų, turi neblogų galimybių įveikti D. Lewisą. Pastarasis yra apie 9 kg sunkesnis už varžovą, tačiau yra lėtesnis ir kur kas mažiau ištvermingesnis.

Paskutinėje akistatoje Moldovos kovotojas šiemet rugpjūtį nokautu nugalėjo Brazilijos sportininką Augusto Sakai.

S. Spivako sąskaitoje MMA turnyruose – 15 pergalių (7 nokautu), 3 pralaimėjimai. Prieš persikeldamas į UFC Moldovos kovotojas MMA varžybose buvo įveikęs visus devynis varžovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.