EUROLYGA 2023

Seime – neeilinė neįgaliųjų sporto konferencija: ne tik džiaugėsi laimėjimais, bet ir pabrėžė svarbias problemas

Lietuvos neįgaliųjų sporto federacija kartu su Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisija Seime surengė konferenciją „Lietuvos neįgaliųjų sporto aktualijos ir plėtros galimybės Lietuvoje“. Konferencijos ir diskusijų pagrindinis tikslas – parodyti Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos progresą, išanalizuoti esamą padėtį, iškelti problemas pasikeitus finansavimo modeliui ir numatyti tolimesnes neįgaliųjų sporto plėtros gaires.

Seime įvyko konferencija: „Lietuvos neįgaliųjų sporto aktualijos ir plėtros galimybės Lietuvoje“<br>Neįgaliųjų sporto federacijos nuotr.
Seime įvyko konferencija: „Lietuvos neįgaliųjų sporto aktualijos ir plėtros galimybės Lietuvoje“<br>Neįgaliųjų sporto federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-09 12:41

Konferenciją inicijavo Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas Kęstutis Skučas, inciatyvą palaikė ir konferenciją padėjo suorganizuoti Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisija ir jos pirmininkas Virgilijus Alekna, kuris moderavo renginį.

Konferenciją pradėjo ir sveikinimo žodžius tarė Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas V.Alekna, Seimo narys, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys Algirdas Butkevičius, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė bei švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas.

Pagrindinį pranešimą „Neįgaliųjų su fizine negalia sportinės veiklos aktualijos ir plėtros Lietuvoje perspektyvos“ skaitė renginio iniciatorius Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas doc. dr. K.Skučas.

Pranešime pristatyti pagrindiniai šiandieninio neįgaliųjų sporto bruožai, Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos ir neįgaliųjų sporto klubų problemos, iššūkiai, ypač buvo akcentuotas klubų vaidmuo įtraukiant neįgaliuosius į sportinę veiklą, aptariant šiandieninę sunkią klubų finansavimo situaciją, taip pat buvo nurodyti galimi šių problemų sprendimo būdai ir neįgaliųjų sporto plėtros galimybės. Pristatyti gausūs Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos sportininkų laimėjimai pasiekti šiais metais, akcentuotas ryškus jaunimo proveržis, gausus jaunų sportininkų dalyvavimas sporto stovyklose, tarptautinėse varžybose, pasiekti rezultatai, iškovoti medaliai. Kas aiškiai parodo, kad Lietuvos neįgaliųjų sporto federacija ir kitos neįgaliųjų sporto organizacijos žengia teisingu keliu ir, kad atsiranda vis daugiau galimybių įtraukiant neįgalius sportininkus, ypač turinčius sunkesnę negalią, vaikus ir jaunimą, ieškant ir ugdant naujų talentų, sudarant geresnes sąlygas siekti geresnių rezultatų didelio meistriškumo neįgaliems sportininkams.

Kitame Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos viceprezidento Tomo Kiverio pranešime „Neįgaliųjų sporto klubų veiklos ypatumai ir galimybės“ supažindinta su neįgaliųjų sporto klubų konkrečiomis problemomis ir nurodyti pagrindiniai klubo poreikiai.

Lietuvos sporto universiteto rektorė prof. dr. Diana Rėklaitienė supažindino su „Sporto mokslo vaidmeniu neįgaliųjų sporto judėjimui ir neįgaliųjų sporto specialistų rengimo bei kvalifikacijos tobulinimo galimybėmis“, pristatė esamą padėtį, atskleidė Lietuvos sporto universiteto patirtį rengiant neįgaliųjų sporto specialistus.

Konferencijoje dalyvavo Nacionalinės sporto agentūros direktorius Mindaugas Špokas ir Aukšto meistriškumo sporto skyriaus vedėjas doc. dr. Andrius Brusokas, kuris skaitė pranešimą „Nacionalinės sporto agentūros vaidmuo neįgaliųjų aukšto meistriškumo sporto sistemoje“.

Konferencijoje ir diskusijose dalyvavo visų neįgaliųjų sporto federacijų ir komitetų atstovai: Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius, Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Arnoldas Januškevičius, Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas, Specialiosios olimpiados prezidentas Zenonas Misiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.