EUROLYGA 2023

Baltarusijoje – Lietuvos gimnastės pasirodymas: federacijos vadovas smerkia ir žada imtis veiksmų

Vasario 24-ąją Ukrainoje prasidėję kaimyninių valstybių plataus mąsto kariniai veiksmai pilnai nesuvienijo Lietuvos sporto bendruomenės. Nors didžioji dalis federacijų kartu su Švietimo mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) bei Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) pasmerkė diktatoriškų valstybių karinę invaziją bei atsiribojo nuo Rusijos ir Baltarusijos, tačiau kai kurioms Lietuvos sporto organizacijoms į tai yra nusispjaut.

LGF vadovas A.Gudiškis smerkia „Gimnastikos akademijos“ sprendimą dalyvauti Baltarusijoje vykusiose varžybose.<br>AP/Scanpix nuotr.
LGF vadovas A.Gudiškis smerkia „Gimnastikos akademijos“ sprendimą dalyvauti Baltarusijoje vykusiose varžybose.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-28 14:43, atnaujinta 2022-12-29 13:31

Lapkričio pabaigoje Baltarusijos sostinėje Minske įvyko varžybos, kurios buvo skirtos trenerės Larisos Godijevos atminimui.

Jose dalyvavo ne tik vietiniai sportininkai, bet ir svečiai, o jų tarpe – Lietuvos gimnastikos organizacijos „Gimnastikos akademija“ atstovė. Maža to, pati akademija pasidalino įvykusių varžybų nuotraukomis savo feisbuko paskyroje.

Žinia apie lietuvės dalyvavimą Baltarusijoje vykusiose varžybose Lietuvos gimnastikos federacijos (LGF) prezidentui Algimantui Gudiškiui buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus.

LGF buvo viena iš pirmųjų šalies sporto asociacijų, kuri prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje viešai pasmerkė karinius veiksmus bei atsiribojo nuo šalių agresorių, o lapkritį A.Gudiškio vadovaujama federacija boikotavo Turkijoje vykusį Tarptautinės gimnastikos federacijos (FIG) kongresą dėl to, kad tarptautinė organizacija vis dar išlieka lojali Rusijai ir Baltarusijai.

„Aišku, kad šią situaciją vertiname blogai. Jau nuo pat karo įvykių pradžios pareiškėme, kad atsisakome bendradarbiavimo su Rusija ir Baltarusija, nutraukėme praktiškai visus ryšius ir santykius. Tą pasakėme ir sportininkams, kad nežadame dalyvauti nei šiose šalyse vyksiančiose varžybose, nei patys priimsime jų sportininkus.

Anksčiau turėjome gerus santykius su Baltarusija, turėjome geras treniruočių sąlygas, vykdavo įvairios stovyklos, tačiau po prasidėjusio karo mes viską nutraukėme. Išsiuntėme pranešimus ir visoms tarptautinėms organizacijoms“, – portalui lrytas.lt kalbėjo LGF prezidentas A.Gudiškis.

Federacijos vadovas teigė nežinojęs, kad „Gimnastikos akademijos“ atstovė dalyvavo Baltarusijoje vykusiose varžybose, tačiau ši situacija A.Gudiškio nestebina, nes akademijos vadovė Tatjana Linovskienė turi artimus ryšius Baltarusijoje.

„Mes tikrai nežinojome, kad vyksta tokie dalykai, bet žinote, tai yra Tatjana (T.Linovskienė – red.). Ji turi gerų bičiulių Minske ir ji turbūt net nepagalvojo apie tai. Manė, kad sudalyvaus ir viskas, o ten buvo pristatyta kaip „atstovauja Lietuvai“ ir organizatoriai specialiai į tai įvėlė politiką“, – aiškino LGF vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad artimiausiu metu organizacija rinksis į neeilinį posėdį, kurio metu bus sprendžiama, kokių veiksmų reikia imtis po šio „Gimnastikos akademijos“ dalyvavimo Baltarusijoje vykusiame renginyje.

„Po švenčių rinksimės į posėdį ir spręsime tą klausimą. Galbūt teks pačią akademiją kažkiek laiko diskvalifikuoti, diskvalifikacijos gali sulaukti ir varžybose dalyvavusi sportininkė“, – apie galimus sprendimus samprotavo A.Gudiškis.

Portalas lrytas.lt bandė susisiekti su „Gimnastikos akademija“ dėl vadovės T.Linovskienės komentaro, tačiau ji teigė, kad oficialų atsakymą parašys ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.