EUROLYGA 2023

Nedvejoja: Čekijos olimpinis komitetas atmeta galimybę boikotuoti Paryžiaus žaidynes

Čekijos olimpinis komitetas (ČOV) paskelbė, kad neboikotuos 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių, net jei jose dalyvaus Rusijos sportininkai.

Čekai dalyvaus olimpinėse žaidynėse.<br> ČOV nuotr.
Čekai dalyvaus olimpinėse žaidynėse.<br> ČOV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 10:48 PM

ČOV atskleidė, kad nesvarsto boikotuoti kitų metų žaidynių.

„Čekijos olimpinis komitetas palaiko dabartines sankcijas už agresiją Ukrainoje, dėl kurios IOC teikimu Rusijos ir Baltarusijos sportininkai daugelyje sporto šakų negali dalyvauti tarptautinėse varžybose, – rašoma ČOV pareiškime. – Mes negalvojame apie žaidynių Paryžiuje boikotavimą“.

ČOV taip pat pabrėžė tarptautinių federacijų autonomiją spręsti dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo.

IOC tvirtino, kad sankcijos, įskaitant Rusijos ir Baltarusijos nacionalinių simbolių draudimą, yra „nediskutuotinos“, ir pažadėjo užtikrinti, kad 2024 metais Paryžiuje ir 2026 m. Milane– Kortinoje dalyvautų „stipri komanda“ iš Ukrainos.

IOC tvirtina, kad „didžioji dauguma“ narių, su kuriais ji konsultavosi, palaiko tokią poziciją, ir perspėjo, kad „boikotas yra Olimpinės chartijos pažeidimas“.

Čekija dalyvavo visose olimpinėse žaidynėse kaip nepriklausoma valstybė nuo 1994 m. Lilehameryje vykusių žiemos žaidynių ir nuo 1996 m. debiuto Atlantoje į kiekvienas vasaros žaidynes siuntė daugiau nei 100 sportininkų.

2024 m. Paryžiaus žaidynės bus pirmosios šaliai su oficialiu pavadinimu „Čekija“ vietoj dabartinės „Čekijos respublikos“.

Lenkijos sporto ministras Kamilas Bortniczukas pareiškė, kad iki 40 šalių prieštarauja Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimui.

Pasak Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto prezidento ir Ukrainos sporto ministro Vadymo Gutcaito, penktadienį (vasario 10 d.) šis klausimas turėtų būti aptartas Europos sporto ministrų viršūnių susitikime Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.