EUROLYGA 2023

V. Gerulaičio taurės turnyre jaunųjų lietuvių laukia rimti iššūkiai, R. Berankis susitiks su turku

Vos tik pasibaigus Daviso taurės mačams tarp Lietuvos ir Pakistano teniso rinktinių Vilniaus SEB arenoje buvo ištraukti Teniso profesionalų asociacijos (ATP) „Challenger 100“ serijos turnyro „Vitas Gerulaitis Cup“ burtai.

 Ričardas Berankis.<br> S.Čirbos nuotr.
 Ričardas Berankis.<br> S.Čirbos nuotr.
 Edas Butvilas.<br> S.Čirbos nuotr.
 Edas Butvilas.<br> S.Čirbos nuotr.
 Vilius Gaubas.<br> S.Čirbos nuotr.
 Vilius Gaubas.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 3:41 PM, atnaujinta Feb 5, 2023, 3:44 PM

Jie buvo negailestingi jauniesiems lietuviams – abu 18-mečiai talentai turės stoti į akistatas su reitinguotais varžovais.

Viliui Gaubui (ATP-760) pirmajame rate teko mačas prieš antrąjį pagal skirstymą švedą Eliasą Ymerį (ATP-120), o Edas Butvilas (ATP-784) susigrums su aštuntąja rakete prancūzu Antoine’u Escoffier (ATP-199).

Pastarųjų keliai buvo susikirtę ir 2022-ųjų spalį „Vilnius Open“ antrajame rate – tąkart 6:0, 7:6 pergalę šventė Prancūzijos tenisininkas.

Tuo metu Ričardo Berankio (ATP-193) pirmajame vienetų varžybų etape laukia akistata su Altugu Celikbileu (ATP-205) iš Turkijos.

Prieš pat turnyrų pradžią įvyko pokyčių ir dalyvių sąraše – į Vilnių neatvyko pirmasis pagal reitingą olandas Timas van Rijthovenas (ATP-107) ir buvusi 10-oji pasaulio raketė prancūzas Lucas Pouille 'is (ATP-334).

Po šių rokiruočių pirmąja turnyro rakete tapo šveicaras Dominicas Strickeris (ATP-118).

Šeštadienio vakarą buvo ištraukti ir dvejetų varžybų burtai. Jose bus galima išvysti du duetus su lietuviais – V. Gaubas kartu su Tadu Babeliu žais prieš Puravą Rają ir Diviją Sharaną iš Indijos, o E. Butvilas poroje su italu Gianmarco Ferrari susitiks su prancūzo A. Escoffier ir italo Juliano Ocleppo duetu.

Vienetų ir dvejetų turnyrų pirmojo rato mačai bus žaidžiami pirmadienį ir antradienį.

„Vitas Gerulaitis Cup“ turnyro nugalėtojams atiteks 100 ATP reitingo taškų, o visi jame dalyvaujantys tenisininkai pasidalins didžiausią prizinį fondą Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.