EUROLYGA 2023

Internete suspindusi Andrea Botez karūnavosi seksualiausia pasaulio šachmatininke

Rumunų šeimoje gimusi Kanados-JAV šachmatų žaidėja ir interneto asmenybė Andrea Botez pareiškė esanti seksualiausia šachmatininkė pasaulyje.

Andrea Botez.<br>„Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas. 
Andrea Botez.<br>„Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas. 
Seserys Aleksandra ir Andrea Botez.<br>„Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas. 
Seserys Aleksandra ir Andrea Botez.<br>„Instagram“ nuotr., lrytas.lt koliažas. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 2:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 4:03 PM

„Esu seksualiausia pasaulyje šachmatininkė, mėgstanti persirenginėti šmaikščiais kosplėjaus (angl. cosplay) kostiumais, didžėjauti ir net pradėjau boksuotis“, – įvairiomis veiklomis užšiimančią gražuolę cituoja dienraštis „The Sun“.

20-metė gražuolė A.Botez greitai išgarsėjo internete ir socialinėje žiniasklaidoje, kai prisijungė prie savo sesers Alexandros kanalo „BotezLive“ tiesioginio žaidimų transliavimo platformoje „Twitch“.

Prieš joms gimstant, merginų tėvai persikėlė iš Rumunijos Socialistinės Respublikos į Kanadą. Tačiaų jų vyresnioji dukra Alexandra gimė JAV Teksaso valstijos Dalaso mieste, o septyniais metais jaunesnė Andrea gimė Vankuveryje, Kanadoje. Vėliau Botezų šeima persikėlė į Teksasą, kur abi seserys baigė mokyklą.

Alexandrą ir Andreą su šachmatais supažindino jų tėvas Andrejus Botezas ir pradėjo jas mokyti. A.Botez tuomet buvo vos šešeri.

Treniruotis A.Botez pradėjo kartu su tėčiu ir vyresnia seserimi, kuri jau varžėsi svarbiuose turnyruose, pavyzdžiui, pasaulio jaunimo šachmatų čempionate, kas ir paskatino Andreą pradėti rimtai domėtis šachmatais.

2015 m., būdama vos trylikos, ji tapo Britų Kolumbijos moterų šachmatų čempione.

„Visų galų meistrė“

Tačiau tikro populiarumo A.Botez sulaukė prisijungusi prie sesers pradėto „Twitch“ kanaležo „BotezLive“. Šiuo metu seserų kanalą žaidimų transliacijos platformoje prenumeruoja šiek tiek daugiau 1,2 mln. sekėjų, o jų vaizdo įrašų peržiūrų skaičius viršija 19 mln.

Tuo tarpu socialiniame tinkle „Instagram“ A.Botez spalvingą gyvenimo būdą stebi daugiau nei 515 tūkst. gerbėjų.

Andrea mėgsta persirenginėti, todėl jai patinka linksminti gerbėjus savo kosplėjaus aprangomis. Vienoje iš daugybės jos nuotraukų ji apsirengusi kaip vaizdo žaidimo „Valorant“ veikėja Reyna, o rankose laiko netikrą ginklą.

Norėdama savo kūrybą papildyti kuo daugiau skirtingų veiklų, Andrea taip pat ėmėsi didžėjavimo. Sausio mėnesį „Instagram“ įraše ji pasidalijo nuotrauka už didžėjaus pulto.

„Man teko didžėjauti su Justinu Kanu ir mes surengėme savo reivą, tai – geriausia naktis“, – prie nuotraukos rašė ji

Ėmė ir boksuotis

Pastaraisiais mėnesiais Andrea sujungė savo pirmąją meilę šachmatus su nauju pomėgiu – boksu.

Šachmatų boksas – tai alternatyvi daugiakovė, kurioje rungiamasi dviejose rungtyse: bokse ir šachmatų sporte. Šachmatų bokso varžybos rengiamos nuo 2003 m. Iš pradžių tokios varžybos buvo labiau spektaklis žiūrovams, bet vėliau išsivystė į rimtą sportą.

Varžybose būna iki vienuolikos raundų. Kiekviename raunde 4 minutės skiriamos žaidimui šachmatais ir 3 minutės boksavimuisi. Tarp raundų vyksta minutės pertrauka. Šachmatais žaidžiama greitųjų šachmatų principu.

Varžybas laimėti galima pasiekus matą, arba jei priešininkas išeikvoja savo laiką. Laimėti galima ir nokautu bokso dalies metu.

20-metė Andrea neseniai šioje sporto šakoje susirėmė su Rusijos-Izraelio šachmatų didmeistre Dina Belenkaja „Mogul Chessboxing“ čempionate.

Los Andžele vykusiame renginyje Andrea buvo nugalėta šachmatų matu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.