EUROLYGA 2023

Agresorių šalims durų neatvėrė: Rusijos ir Baltarusijos gimnastams toliau teks varžytis nebent tarpusavyje

Tarptautinės gimnastikos federacijos (FIG) vykdomasis komitetas nusprendė pratęsti sankcijas Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir valdininkams iki kito pranešimo.

FIG prezidentas Morinari Watanabe.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
FIG prezidentas Morinari Watanabe.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 3:06 PM

Toks sprendimas buvo priimtas, kai FIG vykdomasis komitetas šiemet pirmą kartą susitiko Lozanoje kovo 1–2 dienomis.

„Deja, prieš kiek daugiau nei metus prasidėjęs konfliktas Ukrainoje vis dar tęsiasi, – teigiama FIG pranešime. – Atsižvelgdamas į išskirtines su šiuo konfliktu susijusias aplinkybes, FIG vykdomasis komitetas, remdamasis nauju FIG įstatų 13.3 punktu, galiojančiu nuo 2023 m. sausio 1 d., nusprendė patvirtinti priemones, kurių buvo imtasi.

Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir pareigūnams, įskaitant teisėjus, iki kito pranešimo neleidžiama dalyvauti FIG varžybose arba FIG varžybose.“

FIG valdymo institucija pridūrė, kad toliau stebės situaciją ir atitinkamai „iš naujo įvertins priemones“.

Praėjusiais metais dėl Rusijos ir Baltarusijos delegatų dalyvavimo FIG kongrese Stambule septynios Europos nacionalinės federacijos – Estija, Italija, Lietuva, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija ir Ukraina – boikotavo renginį.

FIG prezidentas Morinaris Watanabe sakė, kad tarptautinė federacija negali neįtraukti Rusijos ir Baltarusijos atstovų pagal Olimpinės chartijos ir savo statutų sąlygas.

Nors Rusijos ir Baltarusijos sportininkams iš esmės vis dar draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) ieško būdų, kaip sugrąžinti abiejų šalių sportininkus į varžybas, daugiausia dėmesio skirdamas 2024 m. Paryžiaus olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms.

Tačiau jei jie grįš, tai vyks griežtomis neutralumo sąlygomis.

FIG vykdomasis komitetas taip pat patvirtino pagalbos paketą, įskaitant finansinę paramą ir įrangą, skirtą Sirijos ir Turkijos nacionalinėms federacijoms po mirtinų žemės drebėjimų, kurie praėjusį mėnesį sukrėtė abi šalis.

Taip pat buvo nuspręsta, kad lėšos bus renkamos per pasaulio meninės gimnastikos jaunių čempionatą, kuris vyks Antalijoje kovo 29–balandžio 2 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.