EUROLYGA 2023

Į politiką pasukę sportininkai – kaip jiems sekėsi rinkimuose? A. Sireika buvo populiaresnis už patį merą

Kovo 5 dieną įvyko 2023 metų Lietuvos savivaldybių tarybų ir mero rinkimų pirmasis etapas, o kaip įprasta, čia netrūko ir gausybės žinomų Lietuvos sportininkų.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Jonas Kazlauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Jonas Kazlauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Antanas Sireika<br> G.Šiupario nuotr.
 Antanas Sireika<br> G.Šiupario nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
 Simona Krupeckaitė<br> G.Šiupario nuotr.
 Simona Krupeckaitė<br> G.Šiupario nuotr.
 Tomas Pačėsas<br> G.Šiupario nuotr.
 Tomas Pačėsas<br> G.Šiupario nuotr.
 Renaldas Seibutis <br> G.Šiupario nuotr.
 Renaldas Seibutis <br> G.Šiupario nuotr.
Jonas Kazlauskas <br>T.Bauro nuotr.
Jonas Kazlauskas <br>T.Bauro nuotr.
 Linas Kvedaravičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Linas Kvedaravičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 A. Sireika<br>G. Šiupario nuotr.
 A. Sireika<br>G. Šiupario nuotr.
Simona Krupeckaitė.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
J. Šuklinas<br>M.Kulbio nuotr.
J. Šuklinas<br>M.Kulbio nuotr.
 Renaldas Seibutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Renaldas Seibutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Z.Sendriūtė.<br>A.Pliadžio nuotr.
 Z.Sendriūtė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

2023-03-06 16:33, atnaujinta 2023-03-06 17:02

Lrytas.lt apžvelgė, kaip įvairiose savivaldybėse sekėsi buvusiems sporto pasaulio veikėjams.

Vilniaus miestas

Politikoje puikiai debiutavo 68-erių buvęs krepšinio treneris Jonas Kazlauskas. Eurolygos čempionas pateko į Vilniaus miesto tarybą su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija.

TS-LKD Vilniuje surinko 29,42 proc. balsų ir taryboje sulaukė 19 mandatų.

J.Kazlauskui atiteko 15 155 pirmumo balsai ir treneris be didesnių sunkumų, trečiuoju numeriu pateko į Vilniaus miesto tarybą.

Vilniaus miesto taryboje bus ir kitas krepšinio pasaulio žmogus – buvęs Vilniaus „Statybos“ ir Vilniaus „Sakalų“ krepšininkas Linas Kvedaravičius.

Į politiką pasukęs buvęs sportininkas kandidatavo kartu su Laisvės partija, kuri gavo 9 mandatus.

L.Kvedaravičius sulaukė 2411 pirmumo balsų, kurie jam leido patekti būtent 9-uoju numeriu.

Vilniuje savo sėkmę bandė ir buvęs futbolo teisėjas Paulius Malžinskas. Anksčiau Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento rinkimuose dalyvavęs dabartinis politikas į Vilniaus miesto tarybą kandidatavo su Liberalų sąjūdžiu.

1740 žmonių palaikymo sulaukęs P.Malžinskas savo partijoje buvo reitinguotas ketvirtoje pozicijoje, tačiau Liberalų sąjūdis nesurinko 4 proc. (3,75 proc.) ir negavo mandatų miesto taryboje.

Kauno miestas

Buvusi bėgikė Inga Juodeškienė Kauno mieste į tarybą siekė patekti su „Vieningu Kaunu“. Visvaldo Matijošaičio komitetui taryboje atiteko 26 vietos.

I.Juodeškienė surinko 1325 pirmumo balsus ir būtent 26-uoju numeriu ir pateko į tarybą.

Su TS-LKD partija į Kauno miesto tarybą brovėsi ir buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Gediminas Budnikas. Konservatoriai Kaune sulaukė 8 vietų taryboje, o 1112 balsų surinkęs G.Budnikas užėmė 11-ąją vietą ir liko už borto.

Šiaulių miestas

Eilinį kartą Šiauliuose puikiai pasirodė Šiaulių „Šiaulių“ komandos treneris Antanas Sireika. 66-erių krepšinio specialistas į miesto tarybą kandidatavo su mero rinkimus laimėjusio Artūro Visocko komitetu „Dirbame miestui“.

Komitetas sulaukė net 50,06 proc. visų balsų ir gavo 18 mandatų miesto taryboje.

A.Sireika gavo 5616 pirmumo balsus ir sugebėjo aplenkti net mero rinkimus jau laimėjusį A.Visocką (5327 balsai).

Su „Dirbame miestui“ komitetu į tarybą pateko ir Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis. 41-erių šiaulietis sulaukė 1648 balsų ir užėmęs 7-ąją vietą.

Tuo tarpu irkluotojui Aurimui Lankui į Šiaulių miesto tarybą patekti nepavyko. 2016 metais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse bronzą laimėjęs A.Lankas kandidatavo su Laisvės partija.

A.Lankas savo partijoje užėmė antrąją vietą su 297 pirmumo balsais, tačiau jo partija surinko tik 2,46 proc. rinkėjų balsus ir negavo mandatų miesto taryboje.

Klaipėdos miestas

2015 metais geriausiu Lietuvos sportininku išrinktas Ramūnas Navardauskas Klaipėdoje kandidatavo su TS-LKD partija, kuri sulaukė 7 mandatų.

35-erių R.Navardauskas sulaukė 605 rinkėjų palaikymo, tačiau to nepakako, kad buvęs dviratininkas patektų į miesto tarybą. 2015 metais pasaulio plento dviračių čempionate trečiąją vietą užėmęs sportininkas liko 13-oje pozicijoje.

Su Liberalų sąjūdžiu Klaipėdos miesto rinkimuose dalyvavo ir buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Rimantas Žvingilas. Partijai atiteko 3 mandatai, o 109 pirmumo balsų sulaukęs 49-erių klaipėdietis liko 30-oje vietoje ir į tarybą taip pat nepateko.

Panevėžio miestas

Į Panevėžio miesto tarybą pateko buvusi dviratininkė Simona Krupeckaitė. 40-metė kandidatavo su LSDP, kuri sulaukė 2 mandatų. S.Krupeckaitei atiteko 364 pirmumo balsai ir buvusi sportininkė užėmė antrąją vietą savo partijoje.

Utenos rajonas

Utenoje susikirto du Utenos „Juventus“ klubo vadovai – komandos direktorius Eimantas Skersis (komitetas „Kartu už Utenos kraštą“) ir komandos sporto direktorius Žydrūnas Urbonas (Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

Visgi, vieta rajono taryboje galės džiaugtis abu „Juventus“ vadovai.

„Kartu už Utenos kraštą“ sulaukė 9 mandatų, o 678 balsus gavęs E.Skersis užėmė 8-ąją vietą. LSDP gavo tik 4 mandatus, tačiau Ž.Urbonas su 554 pirmumo balsais nusileido tik dabartiniam miesto merui Alvydui Katinui.

Visaginas

Buvęs kanojininkas Jevgenijus Šuklinas kaip Liberalų sąjūdžio ir TS-LKD koalicijos „Visaginiečių koalicija“ narys siekė mero posto.

2012 metų olimpinio sidabro medalio dėl dopingo netekęs visaginietis surinko 22,53 proc. Balsų ir likęs trečioje vietoje nepateko į antrąjį turą, kuriame susitiks Erlandas Galaguz (31,35 proc.) ir Dalia Štraupaitė (23,77 proc.).

Tiesa, „Visaginiečių koalicijai“ atiteko 5 mandatai taryboje, o 564 pirmumo balsus surinkęs J.Šuklinas pateko į tarybą pateko pirmuoju numeriu.

Šilutės rajonas

Vienas garsiausiai rinkimus pasitikęs Robertas Kuncaitis liko nieko nepešęs.

Mero posto su LVŽS partija siekęs krepšinio treneris vykusiuose „Žinau, ką renku“ debatuose pasakė, jog Krymas de facto priklauso Rusijai, o sulaukęs neigiamos reakcijos iš publikos atsisakė kalbėti daugiau šia tema.

59-erių krepšinio specialistas jau kitą dieną buvo pašalintas iš LVŽS, o rinkimuose surinkęs 2,84 proc. balsų liko be mero kėdės.

Nepaisant to, R.Kuncaičiui nepavyko patekti ir į Šilutės rajono tarybą, kadangi LVŽS neperžengė 4 proc. ribos (3,78 proc.).

Palangos miestas

Palangoje savo politinę karjerą pradės ir legendinis Lietuvos krepšininkas Renaldas Seibutis. 37-erių krepšininkas kandidatavo su TS-LKD partija, kuri sulaukė 14 mandatų.

R.Seibutis surinko 890 pirmumo balsus ir nusileido tik į merus išrinktam Šarūnui Vaitkui.

Alytaus miestas

Alytuje vietos taryboje nepavyko gauti Tomui Pačėsui. Buvęs krepšininkas bei krepšinio treneris dalyvavo su politiniu komitetu „Už Alytų“, kuris gavo 1 mandatą. T.Pačėsas sulaukė 308 pirmumo balsų ir liko 3-oje vietoje.

Skuodo rajonas

Su LVŽS vietos rajono taryboje siekė olimpietė Zinaida Sendriūte. Disko metikės partijai atiteko 6 mandatai, o pati surinkusi 396 balsus užėmė 4-ąją vietą.

Šakių rajonas

Šakiuose vietos taryboje siekė vis dar profesionaliai krepšinį žaidžiantis Marijus Užupis. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ krepšininkas rinkimuose dalyvavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) partija.

LVŽS atiteko 8 mandatai, tačiau 129 rinkėjų pasitikėjimo sulaukęs M.Užupis liko 19-oje vietoje ir be vietos taryboje.

Birštonas

Birštono taryboje vietos siekė galiūnas Vidas Blekaitis. Su LSDP kandidatavęs 50-erių sportininkas sulaukė 116 žmonių palaikymo, kas jam leido užimti 15-ąją vietą. Visgi, LSDP gavo 9 mandatus taryboje, tad V.Blekaitis vyko be vietos taryboje.

Molėtų rajonas

Galiūnas Žydrūnas Savickas į savivaldybės tarybą pateko su Lietuvos regionų partija. Partijai atiteko vos vienas mandatas, tačiau 54-erių sportininkas surinkęs 170 pirmumo balsų ir užėmė pirmąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.