EUROLYGA 2023

Nesuvokiamas prancūzų sprendimas – rinktinę Europos čempionatui sudarė vien tik iš čečėnų

Kovo 13–19 dienomis Bukarešte vyksta Europos jaunimo iki 23 metų imtynių čempionatas. Rusijos imtynių atstovams pirmenybėse dėl sukelto karo Ukrainoje varžytis uždrausta, tačiau nemaža dalis Rusijos atletų sugebėjo prasmukti į kitų valstybių komandas.

 Prancūzijos imtynių rinktinė, sudaryta iš čečėnų.
 Prancūzijos imtynių rinktinė, sudaryta iš čečėnų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 9:05 AM

Rusijos Kaukazo regiono imtynininkai yra laikomi vieni iš imtynių madų diktatorių, todėl natūralu, jog agresoriaus imtynių federacija, bandydama didinti savo vertę ir siekdama sugrįžti į tarptautinę areną aiškina, kad daugiau už rusus niekas nėra iškovojęs medalių Europos, pasaulio ir olimpinėse žaidynėse. Skaičiuojama, kad nuo 1951 metų rusai susižėrė 690 medalių komplektus – 464 iš jų laimėti planetos pirmenybėse.

Rusijos pilietybę ir kitos valstybės pasą turintys imtynininkai Europos čempionatuose yra iškovoję keturis aukso, tris sidabro ir keturis bronzos medalius.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį vykusiame pasaulio čempionate „naujai iškepti nerusai“ pasidabino šešis apdovanojimais: vienu aukso, dviem sidabro ir trimis bronzos.

Užsienio valstybės rinktinės mielai suteikia sporto pilietybes imtynininkams iš Rusijos.

Laisvųjų imtynių sporto meistrai iš Rusijos „persikvalifikuoja“ į graikus, serbus, vengrus, azerbaidžaniečius, Moldovos, Ispanijos, Bulgarijos ar net Bahreino rinktinės narius.

Pastaruoju metu labiausiai pasižymi prancūzai, kurie 2024-siais rengs Paryžiaus žaidynes ir siekia suburti komandas, kurios gali iškovoti kuo daugiau medalių žaidynėse. Prancūzai Bukarešte prasidėjusiame U23 Europos čempionate subūrė laisvųjų imtynių rinktinę, sudarytą tik iš buvusių Čečėnijos sportininkų.

Prancūzams atstovauja etniniai čečėnai: Adamas Bibulatovas, kuris startuos svorio kategorijoje iki 61 kg, Chamzatas Arsamerzujevas – iki 65 kg, Muhamedas-Aminas Sangarijevas – iki 70 kg, Magomedas Delijevas – iki 74 kg, Rachimas Magomadovas – iki 86 kg, o svorio kategorijoje iki 92 kg varžysis Adlanas Vishanovas.

Prancūzijos imtynių federacija kelia sportininkams užduotį kuo sėkmingiau pasirengti žaidynėms Paryžiuje ir laimėti bent 3 aukso medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.