EUROLYGA 2023

Įspūdingą dviračių lenktynių finišą Katalonijoje aptemdė kraupi avarija

Pirmadienį Katalonijoje vykstančių dviračių lenktynių „Volta Ciclista a Catalunya“ pirmojo etapo finiše įvyko karšta ir įdomi sprinto dvikova tarp „Jumbo-Visma“ komandai atstovaujančio slovėno Primožo Rogličiaus ir belgo Remco Evenepoelio („Soudal-Quick-Step“).

Katalonijos dviračių lenktynių „Volta Ciclista a Catalunya“ pirmasis etapas.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Katalonijos dviračių lenktynių „Volta Ciclista a Catalunya“ pirmasis etapas.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2023, 8:09 PM

Tačiau artėjant finišo pabaigai buvo užfiksuota dar dramatiškesnė akimirka, kai keli susidūrę dviratininkai sukėlė šiurpią avariją ir buvo sunkiai sužeisti.

Britas Adamas Yates'as („UAE Team Emirates“), italas Dario Cataldo („Trek-Segafredo“), australas Michaelas Storeris („Groupama-FDJ“), italas Kristianas Sbaragli („Alpecin-Deceuninck“) ir prancūzas Anthony Delaplace'as („Arkea Samsic“) buvo tarp tų, kurie nukrito ant žemės po bauginančio incidento.

Likus kiek mažiau nei 6 km iki pirmojo etapo pabaigos, labai įtemptame pelotone susidurimo metu krito grupė dviratininkų.

A.Yateso ir K.Sbaraglio ratų prisilietimas davė pradžią sudėtingai situacijai. Buvo sužeisti keli dviratininkai, įskaitant M.Storerį ir D.Cataldo, kurie, atrodo, nukentėjo labiausiai.

D.Cataldo dėl avarijos patyrė daugybinius kaulų lūžius ir buvo išvežtas į ligoninę. Jo atstovaujamos komandos „Trek-Segafredo“ pranešime teigiama:

„Ligoninėje atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas parodė, kad Dario patyrė kairiojo šlaunikaulio galvutės ir dešiniojo gūžduobės (klubo sąnario) lūžius, du juosmeninės stuburo dalies skersinių ataugų lūžius be neurologinio poveikio, daugybinius abiejų pusių šonkaulių lūžius su plaučių kolapsais ir kairiojo raktikaulio lūžį.

Jis yra sąmoningas ir hemodinamiškai stabilus, todėl pirmiausia bus perkeltas į kitą Katalonijos ligoninę. Po antrojo įvertinimo naujoje Žironos ligoninėje jam bus atlikta šlaunikaulio lūžio fiksavimo operacija.“

Tuo tarpu M.Storeris, K.Sbaragli ir A.Delaplace'as, patyrę įvairaus sunkumo traumas, etapą baigė maždaug devyniomis minutėmis vėliau nei etapo nugalėtojas P.Rogličius.

Buvęs „Volta Ciclista a Catalunya“ čempionas A.Yatesas nuo pirmosios vietos atsiliko 10 minučių ir 35 sekundes.

„UAE Team Emirates“ pranešime teigiama: „Deja, Adamas Yatesas paskutiniuose kilometruose pateko į avariją, tačiau, laimei, išsigelbėjo tik su nubrozdinimais ir galėjo baigti etapą.“

P.Rogličius finaliniame spurte įveikė taip pat galingai finišavusį R.Evenepoelį ir laimėjo „Volta Ciclista a Catalunya“ pirmąjį etapą. Tai buvo jaudinanti dviejų gegužės mėnesį vyksiančių elitinių „Giro d'Italia“ lenktynių favoritų akistata.

„Visada norisi geriausio, reikalas tas, kad tiesiog reikia dirbti. Vaikinai atliko puikų darbą, o man pabaigoje tiesiog užteko jėgų kojose, – po finišo kalbėjo P.Rogličius. – Tai tik pirmoji diena, dar laukia kelios itin sunkios dienos, tad žiūrėsime, kaip seksis toliau.“

P.Rogličius bendroje „Volta Ciclista a Catalunya“ lenktynių įskaitoje pirmauja prieš R.Evenepoelį keturiomis sekundėmis. Olandas Ide Schellingas („Bora-hansgrohe“) yra trečias – nuo pirmosios vietos atsilieka šešiomis, o nuo antrosios – dviem sekundėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.