EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulio jaunių rinktinė išvyksta į Serbijoje vyksiantį pasaulio čempionatą

Lietuvos ledo ritulio U-18 rinktinė baigė savo pasiruošimo stovyklą prieš pasaulio jaunių IIA diviziono čempionatą.

 ​Lietuvos ledo ritulio U-18 rinktinė<br> hockey.lt nuotr.
 ​Lietuvos ledo ritulio U-18 rinktinė<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 12:27 PM

Savaitę Elektrėnuose stovyklavusi Lietuvos rinktinė penktadienį surengė paskutinę treniruotę prieš laukiančias kovas pasaulio čempionate. Jau balandžio 9–15 dienomis mūsų šalies jaunių rinktinė Serbijoje kovos pasaulio jaunių čempionato IIA divizione.

Pasiruošimo cikle Mario Durocher treniruojama rinktinė sužaidė du kontrolinius susitikimus su „Kurbads“ komanda. Pirmajame lietuviai šventė pergalę 7:5, o antrose rungtynėse laimėjo dvikovą rezultatu 3:0.

Pirmajame susitikime po du įvarčius lietuviams pelnė Dovydas Jukna ir Simas Ignatavičius, po kartą pasižymėjo Kirillas Evstigneevas, Ilja Gajauskas ir Pijus Pranskevičius. Antrose rungtynėse tikslūs buvo Dovydo Juknos, Dominyko Boravskio ir Danielio Čečekovo metimai.

Po draugiškų rungtynių buvo priimtas galutinis sprendimas ir dėl komandos sudėties pasaulio čempionatui. Rinktinės treneris teigė, jog visi stovykloje buvę žaidėjai nusipelnė vietos rinktinėje, bet galutinė sudėtis buvo pasirinkta atsižvelgus į jų gebėjimą išpildyti potencialią rolę rinktinėje.

„Labai džiaugiuosi, kad varžovai sutiko atvažiuoti ir mes turėjome galimybę dvejoms geroms rungtynėms. Po draugiškų rungtynių pamatėme, kad turime padirbėti papildomai su daugumų realizacija ir kitomis situacijomis. Sunkiausias trenerio sprendimas – išsirinkti galutinę sudėtį. Visgi, sprendimą reikia priimti, galime turėti tik 22 žaidėjus. Visi 27 žaidėjai stovykloje buvo verti žaisti rinktinėje, bet turime atsirinkti ledo ritulininkus, kurie geriausiai išpildys jiems skirtą rolę“, – kalbėjo treneris.

Pasaulio IIA diviziono čempionate Lietuvos jaunių rinktinė varžysis su Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Kroatijos ir Serbijos bendraamžiais. Pirmosios rungtynės – jau sekmadienį 21:00 val. su Serbija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.