EUROLYGA 2023

Landą į olimpines žaidynes užčiuopusi Rusija ieško būdų, kaip ją praplatinti: stums imtynininkus

Tarptautinė imtynių federacija (UWW), suteikusi Rusijos atstovams galimybę dalyvauti tarptautinėse varžybose kaip neutraliems atletams, ketina kreiptis į Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), kad kai kurios griežtos sąlygos būtų panaikintos.

 Michailas Mamiašvilis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Michailas Mamiašvilis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Serbijos verslininkas Nenadas Lalovičius vadovauja Tarptautinei imtynių federacijai<br> lrytas.lt koliažas
Serbijos verslininkas Nenadas Lalovičius vadovauja Tarptautinei imtynių federacijai<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 7:39 AM, atnaujinta Apr 11, 2023, 7:43 AM

Apie tai Rusijoje ištrimitavo šalies imtynių federacijos prezidentas Michailas Mamiašvilis.

Jo teigimu, UWW siekia „kiek įmanoma supaprastinti mūsų sportininkų priėmimo į varžybas klausimą“.

UWW valdyba praėjusią savaitę nusprendė leisti imtynininkams iš Rusijos ir Baltarusijos grįžti į tarptautines varžybas kaip neutraliems po neeilinio susitikimo.

Sprendimas priimtas remiantis tuo, kai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rekomendavo priimti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus, jei jie nepalaiko invazijos į Ukrainą ir nėra susiję su kariuomene.

UWW prezidentas serbas Nenadas Lalovičius, kuris yra IOC Vykdomojo komiteto narys, paskelbimo metu tvirtino, kad jo organizacija turi „didelį potencialą padėti kuriant taiką“.

Dabar tikimasi, kad UWW taps pirmąja tarptautine federacija, kuri paprašys IOC sušvelninti savo rekomendacijas, nes ketinama iškelti klausimą dėl karinių sąsajų turinčių sportininkų.

Pagal IOC rekomendacijas neleidžiama sugrįžti su karinėmis ar saugumo struktūromis ryšių turintiems atletams.

M.Mamiašvilis patvirtino, kad UWW siekia sušvelninti IOC apribojimus.

„Komisija, atstovaujama UWW valdymo organo narių, yra pasiryžusi kiek įmanoma supaprastinti mūsų sportininkų priėmimo klausimą, tačiau savo sprendimuose, manau, vadovausis pagrindine IOC pozicija, – sakė M.Mamiašvilis. – Jei kalbame apie mūsų jaunimą iki 15 ir 17 metų, kuriems buvo leista dalyvauti varžybose, tai mes vis dar deriname jų pasirodymus su UWW.

Turime suprasti detales, kad galėtume suderinti komandos pasirengimą.“

Rusijos olimpinio komiteto komanda 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse iškovojo keturis imtynių aukso medalius – pagal šį skaičių ją lenkė tik šeimininkė Japonija.

2021 m. Osle vykusiame pasaulio čempionate Rusijos imtynių federacija taip pat užėmė pirmąją vietą vyrų laisvojo stiliaus ir graikų-romėnų varžyboser.

M.Mamiašvilio komentarai pasirodė po to, kai Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Stanislavas Pozdniakovas išreiškė įsitikinimą, kad IOC griežti kriterijai dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo bus sušvelninti.

„Be jokios abejonės, prieš 2024 m. žaidynes IOC iš esmės peržiūrės nesąžiningas ir nepriimtinas sąlygas“, – sakė D.Pozdniakovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.