EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunieji ledo ritulininkai iškovojo pasaulio čempionato IIA diviziono auksą

Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinė iškovojo pasaulio čempionato IIA diviziono aukso medalius.

Jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai iškovojo auksą.<br>hockey.lt nuotr.
Jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai iškovojo auksą.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 5:27 PM, atnaujinta Apr 13, 2023, 5:28 PM

Ketvirtadienį ketvirtose čempionato rungtynėse lietuviai 4:1 parklupdė Kroatijos rinktinę ir užsitikrino pirmąją poziciją. Po keturių turų maksimalų taškų skaičių surinkę lietuviai aukso medalius iškovos nepaisant likusių rungtynių rezultatų – nė viena komanda nebegali aplenkti mūsų šalies atstovų.

Rungtynės lietuviams startavo nesėkmingai: jau šeštąją jų minutę Bruno Zovko išvedė kroatus į priekį (05:28, rez. perd. Vitaras Kireta, Matejus Mandusičius). Visgi, po praleisto įvarčio Lietuvos jaunių rinktinė tvirtai perėmė iniciatyvą ir dar pirmajame kėlinyje ne tik išlygino rezultatą, bet ir įsiveržė į priekį. Lygybę rungtynėse atstatė Mykolas Kubilius (08:10, rez. perd. Vitalijus Fediukinas, Algirdas Jaras), o po Simo Ignatavičiaus metimo Lietuvos rinktinė jau pirmavo (15:18).

Antrajame kėlinyje aktyvesni jau buvo kroatai, bet jų puolimas nepralaužė Daniilo Cepovo vartų gynybos. Tuo tarpu trečiajame kėlinyje lietuvių persvarą ir pergalę užtvirtino Kirilas Jevstignejevas (42:35, rez. perd. V. Fediukinas, Timuras Sedleckis Razinas) ir Benas Andrejauskas (53:25, rez. perd. M. Kubilius, Dominykas Boravski).

Lietuvos rinktinė čempionatą užbaigs šeštadienį rungtynėmis su Didžiąja Britanija. Nepaisant šių rungtynių rezultato, Lietuvos rinktinė kitąmet varžysis IB divizione. Jame šiemet kovoja Italija, Slovėnija, Lenkija, Austrija, Pietų Korėja ir Estija. Paskutinį kartą šiame lygmenyje lietuviai varžėsi 2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.