EUROLYGA 2023

Badmintonas IOC rekomendacijų nepaisys – rusai ir baltarusiai varžybose nelaukiami

Pasaulio badmintono federacija (BWF) išlaikė draudimą Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautiniuose turnyruose.

 Rusai ir baltarusiai badmintono varžybose nelaukiami<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusai ir baltarusiai badmintono varžybose nelaukiami<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 6:16 PM

BWF Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose uždraudė praėjusių metų kovą, kuomet Rusija užpuolė Ukrainą.

BWF sprendimas priimtas nepaisant to, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praėjusį mėnesį rekomendavo leisti sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos grįžti į varžybas kaip neutraliems, su sąlyga, kad jie nepalaiko karo arba nėra susiję su kariuomene.

Stalo tenisas, fechtavimasis, dziudo ir tekvondo yra vienos iš olimpinių sporto šakų, į kurias abiejų šalių sportininkai buvo priimti kaip neutralūs.

BWF pranešime teigiama, kad sprendimas pratęsti draudimą buvo priimtas antradienį vykusiame tarybos posėdyje.

„BWF pripažįsta, kad sportas turėtų skatinti taiką ir solidarumą tarp visų žmonių ir kad sportas neturėtų tapti politine įtaka geopolitikoje.

Šia prasme pagrindinis principas yra tas, kad sportininkams visada turėtų būti leista dalyvauti sporto varžybose nežiūrint į jų pasą ir atskirti nuo bet kokių geopolitinių konfliktų, kurių sporto judėjimas nekontroliuoja.

Tačiau... BWF nėra įsitikinusi, kad šiuo metu yra pakankamai pagrindo panaikinti Rusijos ir Baltarusijos žaidėjų ir pareigūnų diskvalifikaciją.

BWF ir toliau reiškia paramą Ukrainos žmonėms ir Ukrainos badmintono bendruomenei, o mes griežtai smerkiame invaziją į Ukrainą, kuri prieštarauja pagrindinėms BWF vertybėms ir mūsų tikslui pasiekti taiką“, – buvo skelbiama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.