EUROLYGA 2023

Lietuvoje vyks profesionalų standartinių šokių pasaulio čempionatas: visų žvilgsniai nukreipti į Lacitčių porą

Kaip ir kiekviena Motinos diena, taip ir pirmasis šių metų gegužės savaitgalis Lietuvoje bus pažymėtas puikiais sportinių šokių renginiais.

Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė.<br>V.Kučeriavyj nuotr.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė.<br>V.Kučeriavyj nuotr.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė.<br>V.Kučeriavyj nuotr.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė.<br>V.Kučeriavyj nuotr.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė.<br>R.Ronda nuotr.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė.<br>R.Ronda nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-04-28 13:16

Kauno „Žalgirio“ arenoje gegužės 6 ir 7 dienomis vyks jau 57-osios tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“, o gegužės 7 dieną ant Kauno parketo žengs ir geriausi standartinių šokių profesionalūs atlikėjai iš visos planetos – Pasaulio sportinių šokių federacija Lietuvai patikėjo teisę surengti šių metų pasaulio čempionatą.

„Mums suteikta ir garbė, bet kartu ir didelė atsakomybė – planetos pirmenybių organizavimas išties sukelia nemažai streso.

Tačiau šiandien, kuomet iki renginio beliko vos kelios dienos ir visi pasiruošimo darbai yra atlikti, mes džiaugiamės, kad tokį įspūdingą šokių reginį dovanojame būtent Lietuvos žiūrovams.“ – kalbėjo viena organizatorių, Lietuvos sportinių šokių federacijos profesionalų lygos direktorė Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė.

Ji priminė, kad standartinių šokių programa apima penkis šokius – lėtą valsą, tango, Vienos valsą, fokstrotą ir kvikstepą, kurie čempionato metu bus atlikti ne po vieną kartą.

L. Chatkevičiūtė-Vėželienė neslėpė, kad Lietuva šiam čempionatui pasirinkta ir dėl to, kad šiuo metu mūsų šaliai atstovauja ir viena stipriausių planetos profesionalių standartinių šokių porų.

Tad ir pasaulio federacija viliasi, jog čempionatas pritrauks daug sirgalių, o sportiniuose šokiuose žiūrovų kuriama atmosfera stipriai juntama – varžybos stebimos iš pakankamai arti.

„Pastarasis šios disciplinos Europos čempionatas vyko Italijoje, o pasaulio – Kanadoje: žodžiais nenusakoma, koks buvo didelis publikos palaikymas.

Tiesa, dar prieš metus Jungtiniuose Arabų Emyratuose publika buvo santūresnė.“ – šypsojosi LSŠF profesionalų lygos vadovė, dar prieš kelerius metus pati besisukusi ant šokių parketo.

Šiemet pasaulio čempionate mūsų šaliai atstovaus Europos čempionai ir pasaulio vicečempionai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė. Nuo 2008 m. kartu šokantis duetas nuėjo ilgą sportinį kelią.

Tarptautinėje arenoje pradėję nuo ketvirtfinalių (24 geriausios poros), vėliau pasiekę vietas pusfinaliuose (12 geriausių porų), 2014 m. jie tapo Europos čempionato finalininkais (6 geriausios poros). 2016 m. V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė žengė ant Europos čempionato podiumo – iškovojo bronzą, o dar kiek vėliau ir Europos taurę.

2019 m. iš mėgėjų sporto duetas pasuko profesionalų keliu. Daugelį planų sujaukusi pandemija Vaidotui ir Veronikai nesutrukdė išlaikyti ir net pagerinti savo sportinės bei techninės formos. Profesionalų lygoje jie iš karto iškovojo planetos čempionato bronzą, dar po metų – planetos sidabrą ir žemyno čempionato auksą.

Lietuvos sportinių šokių federacijos teigimu, šiuo metu treniruočių stovykloje užsienyje esantys Vaidotas ir Veronika Lacičiai Kaune sieks aukščiausio įvertinimo.

Federacijos generalinė sekretorė Diana Gornatkevičienė teigė, jog toks pasiekimas būtų vienas iš kertinių šios sporto šakos laimėjimų: „Džiugu, kad daug Lietuvos šokėjų šiuo metu iškovoja skambias pergales.

Nemažiau džiugu, kad auga ir perspektyvus jaunimas, tačiau profesionalų lygyje pasaulio čempionatų medalių turime ne tiek ir daug: du kartus planetos geriausiais tapo Mirko Gozzoli ir Edita Daniūtė, vieną kartą parodomojoje programoje auksu ir keturis kartus sidabro medaliais standartiniuose šokiuose puošėsi Donatas ir Lina Vėželiai.“

Iki pasaulio čempionato Lietuvoje likus devynioms dienoms, tiek L. Chatkevičiūtė-Vėželienė, tiek D. Gornatkevičienė kvietė į areną žiūrovus ir linkėjo visiems šokių mylėtojams tapti svarbaus įvykio liudytojais, o taip pat dėkojo dideliam būriui organizatorių ir partnerių.

„Mums padeda daug privačių žmonių, įmonių, bet džiugina ir institucinių partnerių pagalba: prie pasaulio čempionato ir „Gintarinės poros“ organizavimo prisideda Nacionalinė sporto agentūra, Kauno miesto savivaldybė, Kauno kultūros centras.“ – visiems dėkojo LSŠF generalinė sekretorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.