EUROLYGA 2023

Sunkiosios atletikos federacija praskydo – taip pat leis startuoti rusams

Sunkioji atletika tapo dar viena sporto šaka, kurioje dėl kelialapių į Paryžiaus olimpiadą galės varžytis Rusijos ir Baltarusijos sportininkai. Žinoma, tik kaip neutralūs atletai.

Rusijos sunkiaatlečiams leista startuoti olimpinėje atrankoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos sunkiaatlečiams leista startuoti olimpinėje atrankoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 11:14 AM

Šeštadienį Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) Vykdomoji taryba priėmė sprendimą, kuris suteikia galimybę dviejų karą Ukrainoje sukėlusių valstybių sportininkams startuoti olimpinėje atrankoje.

Baltarusiai ir rusai jau kitą kitą mėnesį galės pasirodyti vyksiančiame trečiame olimpiniame atrankos etape – IWF „Grand Prix“ varžybose Kuboje.

Sunkiosios atletikos federacija prisijungė prie dziudo, šaudymo iš lanko, bokso, fechtavimo, šiuolaikinės penkiakovės, riedlenčių, stalo teniso, tekvondo, triatlono ir imtynių organizacijų, kurios leidžia rusų ir baltarusių atletams varžytis tiek savo varžybose, tiek ir olimpinėje kvalifikacijoje.

Lengvosios atletikos, badmintono, krepšinio, jojimo, sportinio laipiojimo ir banglenčių sporto federacijos nusprendė neatšaukti draudimų, įvestų po Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusių metų vasario 24 dieną.

Priimdama sprendimą IWF vadovavosi Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacija, sakoma jos pranešime.

IOC rekomendacijos apima rusų ir baltarusių sportininkų „tinkamumo kriterijus, kurių turi laikytis atletai, turintys Rusijos ar Baltarusijos pasus.

Norėdami dalyvauti IWF varžybose jie privalės laikytis griežto neutralumo statuso. Šiuos reikalavimus seks nepriklausomos agentūros, kurios atliks individualius visų sportininkų ir personalo, turinčio Rusijos ar Baltarusijos pasus, patikrinimus. Tik joms leidus, rusai ir baltarusiai galės startuoti IWF varžybose.“

„IWF norėtų pabrėžti, kad šis sprendimas, kurį taip pat tvirtai remia IWF Atletų komisija, yra geriausia įmanoma pusiausvyra tarp IWF pozicijos solidarizuojantis su Ukraina ir poreikio išsaugoti kiek įmanoma daugiau galimybių kiekvienam sportininkui startuoti, nepaisant jo tautybės“, – skelbiama IWF pranešime.

Tikėtina, kad po tokio Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos sprendimo Ukraina nesiųs savo komandos į Kubą ar kitas olimpines atrankos varžybas. Tiesa, Ukrainos rinktinei gresia nemenkos sankcijos, nes vartojant dopingą pagauti keli ekipos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.