EUROLYGA 2023

Greta Karinauskaitė pagerino 15 metų gyvavusį Lietuvos rekordą

Šeštadienį Sakramente (JAV), NCAA čempionato atrankinėse varžybose, Greta Karinauskaitė beveik 4 sekundėmis pagerino 3000 m kliūtinio bėgimo šalies rekordą (9 min. 26,88 sek.). Su šiuo rezultatu lengvaatletė užėmė pirmą vietą atrankinėse varžybose ir pateko į birželio 7–10 dienomis Ostine (JAV) vyksiantį NCAA čempionatą.

G.Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
G.Karinauskaitė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-28 12:48, atnaujinta 2023-06-08 12:42

Sportininkės treneris Justinas Beržanskis teigė, jog progresas matėsi jau po pirmojo starto. „Visi rodikliai treniruotėse pakankamai aukšti, varžybų lygis vis didėja, todėl ir konkurencija auga“, – pasakojo J. Beržanskis.

Pasak jo, Greta šiame sezone 3000 m kliūtinio bėgimo rungtyje asmeninį rekordą pasigerino nuo 9 min. 50 sek. iki 9 min. 26 sek. „Jei kitą sezoną pavyktų pagreitėti dar bent keliomis sekundėmis, būtų realu patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes pagal normatyvą, kuris dabar yra 9 min. 23 sek.“, – sakė treneris.

Anot J. Beržanskio, auklėtinė yra jau brandi sportininkė, kuri pati pagal savijautą nusprendžia, kokiam rezultatui bėgti. „Tikslas buvo patekti į dvyliktuką, o rekordas yra tik smagi detalė, įvertinimas. Greta NCAA yra savo rungties lyderė, todėl turime tikslą finale užimti aukštą vietą“, – mintimis dalinosi treneris.

„Greta už Atlanto dirba su komanda pagal jų sudarytą planą. Mes tarpusavyje bendraujame bene kasdien ir, jeigu reikia, atliekame plano korekcijas“, – bendradarbiavimo specifika dalinosi J. Beržanskis. Pasak trenerio, didžiausias iššūkis bus išlaikyti sportininkės ritmą ir formą dar 2 mėnesius, kai ši birželio 12 d. grįš į Lietuvą.

„Pagrindinis lengvaatletės startas bus liepos viduryje Suomijoje vyksiantis Europos U23 čempionatas, kur Greta savo grupėje yra sezono lyderė. Be to, planuose numatytas startas birželio antroje pusėje Lenkijoje vyksiančiose Europos žaidynėse“, – teigė J. Beržanskis.

Šiuo metu G. Karinauskaitė pagal reitingą patenka į pasaulio čempionatą Vengrijoje (rugpjūčio 19–27 d.). Visgi, pasak trenerio, apie šį startą arba startą universiadoje Kinijoje bus galvojama tik po Europos U23 čempionato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.