EUROLYGA 2023

Skrajojančio Norvegijos vikingo šou: pagerino net du rekordus

Norvegijos lengvosios atletikos pažiba Jakobas Ingebrigstenas driokstelėjo. 22-ejų atletas per 7 dienas sugebėjo pagerinti planetos ir Europos rekordus skirtingose bėgimo distancijose.

Jakobas Ingebrigstenas<br>DPA/Scanpix nuotr.
Jakobas Ingebrigstenas<br>DPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-17 10:38, atnaujinta 2023-06-17 12:13

Pats naujausias rekordas, kurį pasiekė norvegas, buvo pasiektas birželio 15-ą dieną vykusiose „Deimantinės lygos“ varžybose. Pastarasis etapas vyko atleto gimtinėje – Oslo mieste. Sirgalių palaikymo sulaukęs bėgikas padarė tokius dalykus, kokių nebuvo padaręs joks Senojo žemyno lengvosios atletikos atstovas.

1500 m. distanciją J.Ingebrigstenas įveikė per 3:27,95 min. ir tapo pirmuoju europiečiu šią distanciją įveikusiu greičiau nei per 3:28 min.

Norvego užfiksuotas laikas yra 6-tas geriausias per visą istoriją pasaulyje.

Be to, šis bėgimas buvo išskirtinis ir dėl to, kad net 8 sportininkai finišo liniją kirto greičiau nei per 3 su puse minutės.

„Lenktynės praėjo taip, kaip ir tikėjausi: bėgau vienas, kaip ir įprasta, o sirgaliai buvo nuostabūs. Žinojau, kad galiu bėgti taip greitai, kaip tą dariau Paryžiuje. Apie tai ir kalbama, o ne apie tai, ką darai ar kalbi treniruotėse, o tai, kaip iš tikrųjų greitai bėgi varžybose“, – po įspūdingo pasirodymo kalbėjo J.Ingebrigstenas.

Šis pasiekimas tapo dar viena ypatinga dovana tiek pačiam norvegui, tiek visiems jo sirgaliams, nes dar praėjusiame „Deimantinės lygos“ etape Paryžiuje J.Ingebrigstenas pasiekė naują dviejų mylių (3,2 km.) pasaulio rekordą.

Atletas tuo metu distanciją įveikė per 7:54,10 min. ir daugiau nei 4 sekundėmis pagerino 26 metus gyvavusį rekordą (7:58,61 min.).

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.