EUROLYGA 2023

Klaipėda šią vasarą įtrauks į sporto veiklas – kviečiami dalyviai iš visos Lietuvos

Klaipėda šią vasarą planuoja gausybę sporto renginių ir kviečia į sporto sūkurį įsilieti ne tik miestiečius, bet ir kitų Lietuvos miestų atstovus. Nuo liepos mėnesio pabaigos iki rugpjūčio mėnesio pabaigos planuojamas net mėnesio trukmės renginių ciklas, pavadintas Klaipėdos sporto festivaliu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 3:45 PM

Sporto veiksmas virs tiek Danės skvere ir upėje, tiek Baltijos jūroje, tiek Jono kalnelio prieigose, tiek Futbolo mokyklos stadione, tiek II Melnragės pliaže, o baigiamuoju akcentu taps didžiulis sporto renginys – Būrelių ir sporto mugė, išsidėsčiusi po visą Poilsio parką.

Klaipėdos sporto festivalis iš viso sujungs net aštuonis sporto renginius.

Renginių ciklas startuos jau liepos 29 dieną Danės skvere ir upėje Vandens sporto festivaliu.

Po savaitės, rugpjūčio 5 dieną, Klaipėdos futbolo mokyklos stadione vyks Žmonių, turinčių negalią, vasaros festivalis. Šiemet šis festivalis jau bus įvairesnis – sujungs ne tik sporto rungtis, bet ir įvairias edukacijas, vyks susipažinimo su neįgaliųjų įstaigomis ir organizacijomis mugė ir dar daug įvairių įdomybių.

Rugpjūčio 12 dieną planuojamas pirmą kartą mūsų mieste vyksiantis renginys – Bastionų taurės bėgimo varžybos. Ši bėgimo šventė planuojama Jono kalnelio akvatorijoje.

Rugpjūčio 19 dieną Klaipėdos sporto festivalio programą paįvairins ir didžiulis tarptautinis renginys – Baltijos šalių pakrančių irklavimo čempionatas. Jis vyks II Melnragės paplūdimyje.

Tokio masto pakrančių irklavimo renginys Klaipėdoje bus surengtas pirmą kartą istorijoje. Jį organizuoja Lietuvos irklavimo federacija.

Rugpjūčio 20 dieną visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti aktyviai praleisti laiką pajūryje – II Melnragės paplūdimyje vyks paplūdimio sporto festivalis.

O baigiamasis Klaipėdos sporto festivalio renginių ciklo akordas – rugpjūčio 26 dieną Poilsio parke šurmuliuosianti Būrelių ir sporto mugė.

Šis renginys suburs kelias dešimtis sporto šakų ir įvairių tiek meno, tiek dailės, tiek laisvalaikio būrelių. Vyks įvairios sportinės rungtys ir varžybos. Visi norintieji galės išbandyti pačias įvairiausias sporto rungtis.

Būrelių ir sporto mugės tikslas – skatinti kryptingą vaikų ir paauglių užimtumą mokslo metais, taupyti tėvų laiką ieškant tinkamos veiklos savo vaikams, tad atėjusios į renginį šeimos ras gausybę įvairių neformalaus švietimo įstaigų, turės galimybę susipažinti su būrelių atstovais, užsiregistruoti į grupes, o per integruotas veiklas – greičiau atsirinkti tai, kas jiems patinka.

Šiame renginyje veiklos turės ir aštrių pojūčių mėgėjai – vyks vaikų ir jaunimo ekstremalaus sporto festivalis „Seaside Session“.

Planuojama daug veiklos ir šeimoms, daug emocijų turėtų kelti ir „Akropolio“ šeimų estafečių varžybos.

Klaipėdos sporto festivalio organizatorių komanda – Klaipėdos sportininkų namai, Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos miesto savivaldybė – aktyviai dėlioja renginio programą, nuolat ją pildo ir tobulina, kad Klaipėdos sporto festivalio renginių ciklas įtrauktų kuo įvairesnę aktyviai laiką mėgstančių leisti žmonių grupę.

„Stengiamės sukurti tokią renginių programą, kad Klaipėdos sporto festivalio metu veiklos rastų sau kiekvienas“, – akcentavo renginio organizatoriai.

Visi šie renginiai dalyviams ir žiūrovams – nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.