EUROLYGA 2023

Lietuvos stalo tenisininkė sukūrė sensaciją Europos žaidynėse

„Netikiu. Nors ir turiu tikėti. Bet netikiu“, – sunkiai tramdydama džiaugsmo ašaromis išsiveržusias emocijas kartojo Kornelija Riliškytė, sukūrusi sensaciją Europos žaidynių stalo teniso turnyre.

Stalo tenisininkė Kornelija Riliškytė <br>K.Štrimeikio/ LTOK nuotr.
Stalo tenisininkė Kornelija Riliškytė <br>K.Štrimeikio/ LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 11:53 PM

585 vietą pasaulio reitinge užimanti lietuvė Krokuvoje vykstančių žaidynių antrajame etape 4:0 (11:9, 11:6, 11:9, 12:10) palaužė 140 planetos raketę italę Deborą Vivarelli.

30 metų Italijos stalo tenisininkė buvo laikoma akivaizdžia dvikovos favorite ir tai, anot 20-metės lietuvės, buvo labai svarbus veiksnys jai žengiant pergalės link.

„Aš turėjau psichologinį pranašumą. Ji pradėjo mačą su jauduliu. Ir ilgai negalėjo jo atsikratyti. O aš, laimėjusi pirmą setą, pasijaučiau komfortiškai.

Po antro – dar labiau. Bet antroje mačo pusėje jau ji neturėjo ko prarasti, o man atsirado jaudulys. Bet susitvarkiau su tuo ir labai džiaugiuosi. Ir noriu gyventi šioje akimirkoje“, – sakė trenerės Jolantos Prūsienės auklėtinė.

Pirmame turnyro mače šiandien ryte ji pademonstravo neįtikėtiną kovingumą ir 4:3 palaužė Sakartvelo atstovę Aną Nikoiani, nors buvo atsilikusi 0:3.

Šeštadienį 12.20 val. Lietuvos laiku K.Riliškytės šešioliktfinalyje laukia dar sunkesnis išbandymas – akistata su 19 vietą pasaulio reitinge užimančia Prancūzijai atstovaujančia 37 metų kine Jis Nan Yuan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.