EUROLYGA 2023

Trakuose išdalyti „Gintarinių irklų“ trofėjai

„Tai – didžiausia irklavimo regata Baltijos šalyse. Man yra didelė garbė, kad ji vyksta pas mus, Trakuose, kur turime unikalų ežerą natūralioje gamtoje. Man yra didelė garbė čia stovėti ant nugalėtojų pakylos“, – sakė 61-osios tarptautinės irklavimo regatos „Gintariniai irklai“ vyrų vienviečių finalą laimėjęs Mindaugas Griškonis.

Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Nusileido „Gintarinių irklų“ uždanga.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 25, 2023, 2:43 PM

Vyrų finale M. Griškonis trasą įveikė per 6 min. 52,56 sek. Sidabrą iškovojo Povilas Stankūnas (6 min. 57,52 sek.), bronzą išplėšė Paulius Černevičius (7 min. 14,82 sek.).

Daugelis, stebėjusių vyrų vienviečių lenktynes, laukė M. Griškonio ir Dovydo Nemeravičiaus akistatos, tačiau pastarasis pasitraukė iš varžybų dėl sveikatos problemų.

Moterų vienviečių finale greičiausia buvo Viktorija Senkutė (7 min. 25,69 sek.). Sidabras atiteko Ievai Adomavičiūtei (7 min. 32,79 sek.), bronzą iškovojo estė Doris Meinbek (7 min. 53,01 sek.).

„Kažkiek ir pati save nustebinau, bet žinau, kad tam stipriai rengiausi, – po finišo finale sakė V. Senkutė. – Tai nėra pirmoji mano pergalė „Gintariniuose irkluose“, tačiau ši yra ypatinga. Per savo dešimties metų karjerą irklavime niekada nebuvau aplenkusi I. Adomavičiūtės. Džiaugiuosi, kad pavyko tai padaryti. Abiejų rezultatai geri, todėl džiaugiuosi, kokia stipri yra mūsų moterų komanda“.

V. Senkutė apgailestavo, kad šiais metais dėl traumos nepavyko išvykti į Europos čempionatą. „Todėl labai susikaupiau ir stengsiuosi padaryti viską, ką galiu geriausiai, vienvietėje. Ši mano pergalė yra vienas laiptelis to link. Man jis yra labai svarbus“, – sakė irkluotoja.

Moterų porinių dviviečių finalą laimėjo Donatos Karalienės ir Dovilės Rimkutės įgula (6 min. 55,02 sek.). Sidabrą iškovojo Uzbekistano irkluotojos Liuzakhon Isllomoval ir Malika Tagmatova (7 min. 21,02 sek.). Bronza atiteko latvėms Unai Krastai ir Laurai Pohevical.

„Labiausiai koncentravomės į gerą irklavimą, – po apdovanojimų ceremonijos teigė D. Karalienė. – Rezultatas? Nežinau... Manau, nesame visiškai patenkintos startu šeštadienį. Reikės viską paanalizuoti. Tačiau sekmadienį vis ėjosi kur kas geriau. Pergalės, žinoma, visada džiugina. O ir varžybų atmosfera – puiki“.

D. Rimkutė pabrėžė, kad specialiai „Gintarinių irklų“ regatai nebuvo ruoštasi. „Vyksta pasirengimas pasaulio irklavimo taurės etapui, todėl dabar bandomės ir žiūrime, kas gaunasi, – sakė sportininkė. – Stipriname savo silpnąsias vietas. Šeštadienį pabandėme finišiuką. Gavosi kaip gavosi, tačiau pabandėme. Sekmadienį viskas sekėsi kur kas puikiau. Tobulėjame ir tai džiugina“.

Priminsime, kad D. Karalienės ir D. Rimkutės įgula šiais metais Europos čempionate iškovojo sidabro medalius, o pasaulio irklavimo taurės 3-asis etapas vyks Liucernoje (Šveicarija) liepos 7–9 dienomis.

Moterų pavienių dviviečių auksas atiteko Martynai Kazlauskaitei ir Kamilei Kralikaitei (7 min. 15,05 sek.). Sidabru pasipuošė ukrainietės Alla Dmytryshyna ir Viktorija Nahorna (7 min. 33,89 sek.). Bronza atiteko Laurai Gabšytei ir Augustei Šablinskaitei (8 min. 6,18 sek.).

„Labai gera sezono pradžia Lietuvoje“, – nusišypsojo Jungtinės Amerikos Valstijose studijuojančios lietuvaitės.

„Džiaugiamės, kad startai Lietuvoje yra stabilūs, rezultatai tenkina, todėl ir nuotaikos džiugios. Lauksime kitų varžybų“, – sakė M. Kazlauskaitė.

Merginos pernai pasaulio jaunimo čempionate iškovojo sidabro medalius. Šiais metais, pasak irkluotojų, jokio psichologinio spaudimo prieš liepos 19–23 dienomis Plovdive (Bulgarija) vyksiančias U23 pirmenybes nėra.

„Prabėgo metai, viskas pasimiršo, verčiame naują istorijos lapą. Žinome, kad visos įgulos prie starto linijos – lygios. Tačiau širdyje turime norų. Žinome, kad jau kartą mums pavyko iškovoti medalius. Todėl drąsiai bandysime dar kartą“, – sakė K. Kralikaitė.

„Gintarinių irklų“ regata vyko Trakuose birželio 23–25 dieną. Pirmąją regatos dieną paaiškėjo stipriausi jauniai, antroji diena žiūrovus žavėjo intriguojančiais suaugusiųjų bei meistrų startais. Sekmadienį irklavimo šventę vainikavo Trakų rajono savivaldybės regata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.