EUROLYGA 2023

Puikus finišas: Lietuvos regbio-7 rinktinė Europos žaidynes uždarė trimis pergalėmis iš eilės

„Ačiū visiems sirgaliams. Žaidėme ne namuose, bet jautėme didžiulį palaikymą“, – teigė Lietuvos regbio-7 rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas po paskutinių rungtynių Europos žaidynėse. Jose lietuviai po pratęsimo 24:19 (5:14, 19:19) palaužė čekus ir iškovojo devintąją vietą.

 Lietuvos regbio-7 rinktinė<br> Vytauto Drangilio nuotr.
 Lietuvos regbio-7 rinktinė<br> Vytauto Drangilio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK.lt

Jun 28, 2023, 7:30 AM

Tai buvo jau trečia iš eilės mūsų šalies komandos pergalė Krokuvoje per penkerias rungtynes. Pirmus du grupės mačus pralaimėję portugalams (12:38) ir britams (0:24), vėliau Lietuvos regbininkai 24:10 pranoko rumunus ir, pusfinalyje dėl 9–12 vietų, 33:10 įveikė lenkus.

„Paskutinės rungtynės pareikalavo ypač daug emocijų ir daug nervų. Klydome ten, kur neturėjome klysti“, – prisipažino D.Taujanskas.

Birželio pradžioje Europos elitinio diviziono pirmame etape Portugalijoje du kartus Čekijos nacionalinę komandą įveikę lietuviai šiandien pirmieji pelnė taškus – žeminimą, už kurį skiriami 5 taškai, atliko Kęstutis Karbauskas. Tačiau po to Čekijos ekipa išsiveržė į priekį ir kėlinį laimėjo 14:5.

Antrajame kėlinyje po Arno Prielaido žeminimo ir Donato Vilimavičiaus dviejų taškų vertės realizacijos smūgio rezultatas sušvelnėjo iki 12:14. Bet iki pagrindinio laiko pabaigos likus vos 29 sek. čekai atliko žeminimą ir vėl nutolo – 19:12. Visgi lietuviai per paskutinę ataką sugebėjo išlyginti rezultatą – žeminimą atliko D.Vilimavičius, realizacijos smūgį – A.Prielaidas.

Pratęsime Lietuvos pergalę lėmė Martyno Lianzbergo atliktas žeminimas.

„Devintoji vieta – ganėtinai neblogas rezultatas. Aišku, tikėjomės patekti į aštuntuką, bet pirmas dvejas rungtynes sužaidėme nepakankamai gerai. Todėl teko tenkintis žaidimu dėl 9–12 vietų. Bet tobulėjame. Dabar laukia dar vienas Europos čempionato etapas. Tikiuosi, niekam neteks gydytis traumų ir ten galėsime pakilti dar aukščiau“, – sakė D.Taujanskas. Pirmame Europos čempionato etape Portugalijoje lietuviai buvo dešimti.

Vyrų turnyro aukso medalius ir kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes iškovojo Airijos rinktinė, finale 26:12 įveikusi Didžiosios Britanijos regbininkus. Mače dėl bronzos ispanai 42:0 sutriuškino portugalus. Moterų varžybose auksas atiteko Didžiajai Britanijai, sidabras – Lenkijai, bronza – Čekijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?