EUROLYGA 2023

Lietuvos fechtuotojos Europos žaidynių komandų varžybose užėmė 16 vietą

Europos žaidynėms artėjant link pabaigos, į paskutiniąsias dvikovas stojo Lietuvos fechtuotojos. Moterų špagų komandinėse varžybose lietuvės pateko tarp 16 geriausių komandų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 8:07 PM

Atrankos varžybose Olivijos Mašalo, Paulinos Bajorūnaitės-Stauskės, Viktės Ažukaitės ir Lurdės Grabovskytės atstovaujama Lietuvos rinktinė 45:35 nugalėjo Belgijos sportininkes ir pateko į šešioliktfinalį. Tai lėmė, kad lietuvės turėjo galimybę fechtuotis dar keturiose kovose.

Šešioliktfinalyje mūsų šalies komanda 17–45 nusileido prancūzėms, o kovoje dėl 9–16 vietų lietuvės pralaimėjo rumunėms (36:45), čekėms (36:45) ir suomėms (33:45) bei galutinėje įskaitoje užėmė 16 vietą.

„Džiaugiamės savo pasirodymu. Su šia komanda varžybose dalyvavome pirmą kartą, anksčiau komplektacija vis keitėsi. Kiek esame dalyvavusios Europos čempionate – į 16-tuką nepatekdavome, o sistema tokia, kad patekus tarp 16 geriausiųjų paskui kovojama dėl kiekvienos vietos. Tai reiškia, kad įgaunama daug patirties, tenka susitikti su įvairiomis varžovėmis. Todėl mūsų šios dienos tikslas ir buvo nugalėti belges.

Dirbome kaip komanda, nors ir ne viskas sekėsi, bet buvo kovų, kurias tik keliais taškais pralaimėjome ar klaidos kainavo pergalę. Bet rezultatas nuteikia optimistiškai, matome, kad su šia komanda galime kovoti ir dėl aukštesnių vietų.

Europos žaidynės – įspūdingas renginys, leidžiantis šiek tiek pajausti ir olimpinių žaidynių skonio. Mums paliko didelį įspūdį ir norą sugrįžti bei pasirodyti dar geriau. O dabar treniruosimės, kad rezultatai būtų dar geresni ir ne tik grįžtume čia, bet galbūt patektume ir į olimpines žaidynes“, – sakė V.Ažukaitė.

Lietuves sustabdžiusios Prancūzijos sportininkės pateko į varžybų finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.