EUROLYGA 2023

Laukia įspūdingas reginys – sugrįžta tarptautinės vandens slidinėjimo varžybos „Vilnius Open“

Liepos 8–9 d. sostinėje jau penktą kartą vyks tarptautinės vandens slidinėjimo varžybos „Vilnius Open“. Gelūžės ežere vyksiančiose slalomo rungties varžybose, įtrauktose į Tarptautinės vandens slidinėjimo ir vandenlenčių federacijos kalendorių, rungsis apie 30 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Ukrainos, Vengrijos ir Naujosios Zelandijos.

 R. Lažinskas.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Lažinskas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 12:05 PM

Dalyviai bus suskirstyti pagal amžių – jauniausieji varžysis grupėje iki 10 metų, o vyriausiems vandens slidininkams – 70 ir daugiau metų. Pastarojoje grupėje jėgas išmėgins ir iš toliausiai atvykęs dalyvis. „Į Lietuvą slidininką iš Naujosios Zelandijos atvedė darbas. Jis – inžinierius, dažnai keliauja po įvairias šalis. Jau užvakar jis treniravosi Gelūžėje“, – pasakojo „Vilnius Open“ rengiančio klubo „Skriejantieji bangomis“ vadovas Ričardas Lažinskas.

Jis yra ir Lietuvos vandens slidininkų ir vandenlentininkų federacijos prezidentas. Lietuvai „Vinius Open“ atstovaus Vilniaus ir Elektrėnų klubų vandens slidininkai. Sportininkai abi dienas rungsis po du kartus. Varžybos šeštadienį ir sekmadienį vyks nuo ryto iki vakaro. Pentadienį nuo 12 iki 21 val. bus surengtos ir oficialios treniruotės. Jauniausiose amžiaus grupėse slalomo rungties minimalus pradinis greitis yra 28 km/h, pradinis virvės ilgis – 18,25 m.

Suaugusiųjų grupėje pradiniai greičiai moterims – 37 km/h, vyrams – 40 km/h, pradinis virvės ilgis 18,25 m. Bet sportininkas gali startuoti ir didesniu greičiu. Tikslas – apiplaukti 6 plūdurus (trasą), didinant greitį 3 km/h, kol bus pasiektas maksimalus greitis – moterims 55 km/h, vyrams – 58 km/h, o tuomet trumpinamas virvės ilgis iki 16 m, 14 m ir t.t. „Startuosime iš miesto paplūdimio Angelavos gatvėje. Sinoptikai žada puikų orą, tad tikimės, kad bus nemažai žiūrovų, kurie ne tik poilsiaus, bet ir stebės varžybas. O jos tikrai traukia akį“, – teigė R.Lažinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.