EUROLYGA 2023

Imtynininkas B. Bubelevičius – Europos jaunių čempionato bronzos medalio laimėtojas

Kapošvare (Vengrija) vykusiame Europos jaunių (iki 15 metų) imtynių čempionate Benediktas Bubelevičius iškovojo bronzos medalį!

Benediktas Bubelevičius  
Benediktas Bubelevičius  
Benediktas Bubelevičius  
Benediktas Bubelevičius  
Benediktas Bubelevičius  
Benediktas Bubelevičius  
Benediktas Bubelevičius  
Benediktas Bubelevičius  
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 6:03 PM, atnaujinta Jul 10, 2023, 6:09 PM

Graikų-romėnų imtynių turnyre svoryje iki 68 kilogramų mūsų šalies atletas laimėjo keturias dvikovas iš penkių ir, vienąsyk suklupęs, užėmė trečią vietą.

Vilniaus Ozo gimnazijos auklėtinis tris kovas pergalingai baigė ankščiau laiko.

Benediktui neprireikė nė keturių minučių, kad kvalifikacijoje ant menčių patiestų austrą Christopherį Szentkiralijų, o mažajame finale mūšyje dėl bronzos Mardo Aermusą iš Estijos.

Aštuntfinalyje B.Bubelevičius aiškia persvara anksčiau laiko sutriuškino kroatą Davidą Vilką (8:0).

Ketvirtfinalio dvikovoje iš Šiaulių rajono kilęs vaikinas išplėšė pergalę prieš praeitų metų Europos U15 vicečempioną Ismailą Bereketą iš Turkijos (4:3).

Vienintelę nesėkmę mūsų šalies klasikas patyrė imtyje su praeitų metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtoju Ferencu Budaju iš Vengrijos (0:8).

Dėkingumas pirmajam treneriui

Pirmasis B.Bubelevičiaus treneris yra prieš tris metus Anapilin iškeliavęs Valdas Jasotis. Pasak rinktinės trenerio olimpinio prizininko Aleksandro Kazakevičiaus, jaunuolis iki šiol jaučia didžiulį dėkingumą ir pagarbą savo pirmajam treneriui.

„Jauniems sportininkams patinka savo telefono ekrane matyti įkeltus įvairius gražius vaizdelius, o Benedikto telefono užsklandoje aš netyčia pamačiau jo pirmojo trenerio nuotrauką. Matyt taip vaikinas išreiškia savo dėkingumą. O gal, žiūrėdamas į jį, prisimena patarimus, kurie padeda dvikovose. Tai daug ką pasako apie vaikiną“, – svarsto A.Kazakevičius.

„Labai labai gaila, kad visą gyvenimą imtynėms atidavęs Valdas Jasotis nesulaukė atlygio dar jam esant gyvam. Jis labai rūpinosi auklėtiniu, daug važinėjo į įvairias varžybas, aukojosi tiesiogine prasme.

Benedikto medalis būtų jam deramas atlygis už vargą ir rūpestį. Galiu tik pridurti, kad Šiaulių rajonas nėra lepinamas Europinio lygio sportiniais laimėjimais, todėl tai didžiulė šventė visiems mūsų krašto imtynių ir, apskritai, sporto mylėtojams“, – olimpiniam prizininkui antrina Šiaulių rajono treneris Alvydas Tilenis, kuris puikiai prisimena V.Jasočio rūpestį auklėtiniu ir jų stiprų tarpusavio ryšį.

Laisvūnų siurprizas

Tarp komandų Lietuvos laisvūnai užėmė aštuntą vietą (24 ekipos), o klasikai, nepaisant B.Bubelevičiaus bronzos, čempionate finišavo laipteliu žemiau – devintoje vietoje (25 ekipos). Tai pirmas kartas, kuomet pagal UWW skaičiavimo metodiką, komandinis mūsų šalies laisvūnų rezultatas pranoko graikų-romėnų imtynininkų rezultatą. Tokią statistiką lėmė tai, kad net keturi laisvūnai pateko tarp dešimties geriausių atletų svoriuose.

Gretos Usinovič pergalės prieš Tamarą Cvetkoską iš Makedonijos vilnietei garantavo aštuntą vietą, o kukli merginų delegacija liko dvidešimtoje pozicijoje tarp 24 ekipų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.