EUROLYGA 2023

G. Vileita apie ristynių pristatymą Europos žaidynėse: „Puoselėjame tautines tradicijas“

Jau antrą kartą iš eilės Europos žaidynėse buvo pristatomos lietuviškosios ristynės.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 4:06 PM

Tik ką pasibaigusiose Europos žaidynėse, kurios vyko Lenkijoje, buvo surengtas lietuviškų ristynių jaunių (iki 17 metų) turnyras. Lietuvos tautinių imtynių federacija kartu su Ukrainos tautinių kovinių sporto šakų federacija „SPAS“ sėkmingai organizavo tautinių sporto šakų programą Europos žaidynių dalyviams.

„Ristynių turnyras ne tik atskleidė nacionalinių imtynių savitumą, bet ir tapo tautinio identiteto propagavimo bei kultūros išsaugojimo priemone. Kova dėl pergalių arenose tampa dar prasmingesnė, kai jaunimas ne tik varžosi, bet ir puoselėja savo tautines tradicijas“, – renginiu džiaugėsi šalies tautinių imtynių puoselėtojas Gintas Vileita.

Ristynių turnyre ritosi 18 jaunuolių iš Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos.

Ukrainos atstovai taip pat pristatė savo tautinį kovos meną.

„Ukrainai demonstruoti kovinę dvasią ir savo tautinį identitetą yra kaip niekad svarbu, todėl esame be galo laimingi, kad galėjome prisidėti prie šios renginio dalies, – pasakojo G.Vileita. – Žaidynių organizatorių ir mūsų nuomonės sutapo – tokios varžybos praturtino Europos žaidynių renginių programą“.

Tautinių imtynių turnyro rengėjai ir dalyviai iš visų trijų šalių – Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos – yra tvirtai nusiteikę tęsti bendradarbiavimą ir toliau skatinti ristynių sporto šakos plėtrą Europos sporto scenoje. Šis turnyras tampa ryškus pavyzdys, kaip gali jungtis ir kartu veikti sportas, kultūra bei tautinė samprata.

Ristynių turnyro nugalėtoju tapo Kirilas Vartanovas (45 kg).

Sidabro medalius iškovojo Romanas Liaščenko (48 kg) ir Juozas Klimavičius (virš 65 kg).

Trečiąsias vietas užėmė Jokūbas Žilinskas (55 kg), Jokūbas Kazlauskas (65 kg), Lukas Mindaugas Jonuškis bei Laurynas Barštys (abu virš 65 kg).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.