EUROLYGA 2023

Europos U23 čempionate aštuntą vietą užėmęs T. Keršulis: „Tikiuosi kitą kartą būti geresnis“

Penktadienį 4 Lietuvos lengvaatlečiai startavo Espoo mieste (Suomija) vykstančiame Europos lengvosios atletikos U23 čempionate. Tomas Keršulis (400 m) finale atbėgo aštuntas, Olivija Vaitaitytė (septynkovė) užėmė 20-tą vietą, o Domas Gailevičius (110 m b/b – 28 vieta) ir Gabija Klimukaitė (100 m b/b – 30 vieta) pasirodymą baigė atrankose.

 Tomas Keršulis<br> Alfredo Pliadžio nuotr.
 Tomas Keršulis<br> Alfredo Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2023, 8:58 AM, atnaujinta Jul 15, 2023, 9:33 AM

Ketvirtadienį 400 m rungties atrankos (46,47 sek.) ir pusfinalio (46,30 sek.) etapus sėkmingai įveikęs sprinteris T. Keršulis finale distanciją įveikė per 46,89 sek. „Akivaizdu, kad laikas ir vieta nėra geri. Pusfinalyje susižeidžiau dešinę pėdą ir finalo dieną išvis nežinojau, ar startuosiu. Visgi, negaliu ant savęs pykti, nes paskutiniame bėgime dėjau visas pastangas. Patekimas į finalą buvo mano pagrindinis šio čempionato tikslas“, – po rungties pasakojo Tomas.

Dėl staiga stadioną užklupusio gausaus kritulių kiekio, vakare vykusių rungčių startai buvo pavėlinti viena valanda. Pasak T. Keršulio, tai jo pasirodymui įtakos neturėjo: „Tiesiog turėjau daugiau laiko mankštoms, o bėgant lietus skirtumo nedarė.“ 400 m rungtyje triumfavo norvegas Havardas Bentdalis Ingvaldsenas (45,13 sek.).

„Šiose varžybose gavau labai geros patirties, nes savo distancijoje, su stipriausiais tos pačios amžiaus grupės lengvaatlečiais Europoje, galėjau startuoti net tris kartus. Tikiuosi kitą kartą būti geresnis“, – šyptelėjo lietuvis. Paskutiniai sprinterio šio sezono startai numatyti Lietuvos čempionate (liepos 28–30 d.) bei Baltijos šalių komandiniame čempionate (rugpjūčio 4–5 d.).

Europos čempionate debiutavęs barjerininkas D.Gailevičius 110 m b/b atranką įveikė per 14,64 sek., o paskutinis į pusfinalį patekęs dalyvis distanciją nubėgo per 14,13 sek. „Prastoka kvalifikacija, nes užfiksavau savo prasčiausią sezono rezultatą. Vis dėlto, treniruotėse turėjau nesklandumų, todėl džiaugiuosi, kad su jais pavyko susitvarkyti. Apskritai, pasirodymą vertinu neutraliai“, – iškart po bėgimo kalbėjo Domas.

„Savaitės pradžioje besibandant barjerus sutraukė blauzdą, kurį laiką sunkiai vaikščiojau, todėl džiaugiuosi, kad pavyko atsigauti ir šiandien startuoti“, – savijauta pasidalino sportininkas. Be to, pastarasis gyrė stadioną bei palaikymą: „Apskritai, patirtis tokiose varžybose tikrai neeilinė, nes nors ir turime negausią rinktinę, visi artimai vieni kitus palaikome. Labai smagu dalyvauti ir iš tribūnų girdėti plojimus.“

Į pusfinalį nepavyko prasibrauti ir G.Klimukaitei, kuri 100 m b/b atranką įveikė per 14,05 sek. Paskutinės į pusfinalį patekusios dalyvės laikas – 13,56 sek. „Bėgimas visai neblogas, nes takelis greitas, o ir bėgosi gana aštriai. Norėjosi atbėgti greičiau nei per 14 sek., bet yra kaip yra. Pasirodymą vertinčiau visai neblogai“, – pozityvo neprarado Gabija.

Praeityje pasaulio ir Europos U20 čempionatuose startavusi sportininkė neslėpė, jog emocijos tokiose varžybose visada būna išskirtinės: „Labai branginu kiekvieną akimirką ir galimybę atstovauti Lietuvai. Nuostabus jausmas. Galima sakyti, kad užsidedu ant pečių papildomą atsakomybę, bet tuo pačiu, geriausius rezultatus dažniausiai ir pasiekiu svarbiausiose varžybose.“

Barjerininkė paskutinius sezono startus taip pat nusimačiusi Palangos (Lietuvos čempionatas) bei Valmieros (Baltijos šalių komandinis čempionatas) stadionuose: „Noriu mėgautis likusiomis varžybomis.“

Ketvirtadienį septynkovę pradėjusi ir keturias rungtis įveikusi O.Vaitaitytė penktadienį startavo šuolio į tolį (5.44 m), ieties metimo (39.82 m) bei 800 m (2 min. 18,42 sek.) rungtyse. Iš viso daugiakovininkė surinko 5258 taškus, o titulą iškovojo Suomijos atstovė Saga Vanninen (6317 taškų).

Šeštadienį (liepos 15 d.) čempionate startuos šie lietuviai:

10:50 val. Mykolas Alekna – disko metimo finalas;

17:05 val. Greta Karinauskaitė – 3000 m kl/b finalas;

18:31 val. Lukrecija Sabaitytė – 200 m atrankos bėgimas;

19:14 val. Kristupas Seikauskas – 200 m atrankos bėgimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.