EUROLYGA 2023

Europos jaunimo čempionate Lietuvos rankininkės iškovojo bronzos medalius

Lietuvos jaunimo rinktinė tapo Europos merginų U19 jaunimo čempionato antro pagal pajėgumą diviziono prizininke. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiame turnyre Lietuvos rankininkės lemiamose rungtynėse su kaupu atsirevanšavo Slovėnijos komandai.

 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
 rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

rankinis.lt

Jul 16, 2023, 6:18 PM

Dvikovoje dėl bronzos medalių pirmą įvartį pelnė Slovėnijos rankininkės, bet jos pirmavo tik pirmas tris minutes. Vėliau Lietuvos rankininkės perėmė iniciatyvą ir persvarą nuolat didino. Įpusėjus rungtynėms lietuvių persvara jau buvo aštuoni įvarčiai 20:12. Panašus skirtumas išsilaikė iki finalinės sirenos ir Lietuvos rinktinė šventė pergalę 34:25.

Turnyro šeimininkės atsirevanšavo slovėnėms už pralaimėjimą pirmose čempionato rungtynėse. Europos čempionate Alos Senvaitienės treniruojama Lietuvos rinktinė iškovojo tris pergales – prieš Estiją 37:18, Bosniją ir Hercegoviną 30:16 bei Slovėniją ir patyrė du pralaimėjimus – grupių varžybose Slovėnijai 31:35 ir pusfinalyje Ispanijai 22:38.

Rungtynėse dėl bronzos rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 9 įvarčius pelniusi Gerda Kairytė. 7 įvarčius prie pergalės pridėjo rezultatyviausia čempionato rankininke tapusi Gabija Pilikauskaitė. Martyna Ustilaitė, Marija Čelpačenko ir Singrida Kulikovaitė pelnė po 4 įvarčius, Agnė Gudlinkytė – 3, po kartą slovėnių vartininkę nuginklavo Elizabeta Klapčiukaitė, Kamilė Rupeikaitė ir Greta Vainorytė.

„Iškovoti bronzos medaliai jaunoms rankininkėms labai daug reiškia. Jaunimui tai pridės pasitikėjimo savo jėgomis ir noro eiti į priekį. Nemažai šios rinktinės rankininkių dar gali žaisti septyniolikmečių rinktinėje, kuri dalyvaus rugpjūtį Azerbaidžane vyksiančiame Europos čempionate. Devyniolikmečių čempionate įgyta patirtis joms bus tiesiog neįkainojama, – sakė Lietuvos rinktinės trenerė A. Senvaitienė. – Pergalę rungtynėse dėl bronzos lėmė daug geresnė mūsų gynyba negu pirmose rungtynėse su slovėnėmis. Puolime irgi daug geriau ir užtikrinčiau žaidėme. Negalėčiau išskirti nei vienos žaidėjos. Laimėjome visa komanda.“

Europos čempionato antrojo diviziono finale kovos Ispanijos ir Farerų salų rinktinės. Nugalėtojoms atiteks ir kelialapis į kitų metų pasaulio dvidešimtmečių čempionato atrankos turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.