EUROLYGA 2023

Rusijos olimpinio komiteto vadovas kaltina IOC palaikant Ukrainą

Rusijos olimpinio komiteto vadovas penktadienį apkaltino Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), kad šis, paraginęs sporto federacijas jautriai elgtis su Ukrainos sportininkais, yra šališkas.

 SPO/Scanpix nuotr.
 SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 3:08 PM, atnaujinta Jul 28, 2023, 3:58 PM

„Minėtas pareiškimas rodo, kad IOC pats nusprendė ir pats pasirinko politinio konflikto pusę, (ir) ėmė veikti šios pusės interesais“, – „Telegram“ pareiškė Stanislavas Pozdniakovas.

Ketvirtadienį Milane vykusiame pasaulio fechtavimo čempionate Ukrainos fechtuotoja Olha Charlan buvo diskvalifikuota po to, kai atsisakė paspausti ranką nugalėtai varžovei iš Rusijos Anai Smirnovai.

Tarptautinės fechtavimosi federacijos (FIE) taisyklėse nurodyta, kad fechtuotojai privalo paspausti vienas kitam ranką.

Po šio incidento IOC paragino tarptautines federacijas „pakankamai jautriai spręsti situacijas, susijusias su Ukrainos ir atskirais neutraliais sportininkais“.

Pasak S.Pozdniakovo, šios pastabos „aiškiai parodė vadinamųjų rekomendacijų, kriterijų ir parametrų dviveidiškumą“.

„Dabar mums nevalingai, bet aiškiai buvo parodytas požiūris, su kuriuo tarptautinėse varžybose susidurs absoliučiai bet kuris rusas, – rašė jis. – Olimpizmas oficialiai paverčiamas įrankiu, valdomu iš išorės geopolitinės tvarkos interesais, siekiant neutralizuoti mūsų piliečius ir organizaciją sportо srityje“.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, IOC Maskvai ir Minskui įvedė sankcijas, tačiau anksčiau šiais metais paskelbė rekomendaciją, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai galėtų varžytis individualiai po neutralia vėliava ir be himno.

TOK dar turi priimti galutinį sprendimą, ar leisti rusams ir baltarusiams varžytis kitų metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

S.Pozdniakovas sakė, kad jei Rusijos sportininkai ir galės vykti į Paryžių, tai jų bus „tik keletas“, ir „dar neaišku, kokios bus naujos sąlygos ir kuriame etape jos bus imperatyviai iškeltos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.