EUROLYGA 2023

Trišuolininkei Aurėjai Beniušytei – Europos jaunimo olimpinio festivalio bronza

Lietuvos medalių sąskaita Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Maribore (Slovėnija) pildosi. Lengvosios atletikos varžybose trišuolininkė Aurėja Beniušytė paskutiniuoju bandymu nušoko 13,11 m ir iškovojo bronzos medalį.

 Aurėja Beniušytė<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 Aurėja Beniušytė<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 9:10 PM

Pirmąją vietą užėmė Italijos atstovė Erika Giorgia Anoeta Saraceni, nušokusi 13,42 m. Antrąją vietą užėmė lenkė Olga Szlachta, jos rezultatas – 13,29 m.

„Šiame finale visos labai norėjo laimėti, tai matosi iš rezultatų. Gal buvau nevisai taip pasiruošusi, galėjau daugiau nušokti, bet yra kaip yra. Italės rezultatas – žymiai aukštesnis, džiaugiuosi dėl jos, šiek tiek gaila, kad nenušokau toliau, bet džiaugiuosi tuo, ką turiu“, – sakė A. Beniušytė.

Praėjusiais metais šios rungties čempione festivalyje tapusi sportininkė šiandien Maribore ne tik laimėjo medalį, bet ir paskutiniuoju bandymu pagerino asmeninį rekordą.

„Iš tikrųjų labai drebėjau, buvo sunku susitvarkyti ir emociškai, ir fiziškai. Bandžiau laikytis ir atiduoti viską, ką galiu“, – pasakojo sportininkė.

Atrankos varžybose lietuvė jau pirmuoju bandymu nušoko 12,80 m ir įvykdė finalo normatyvą (12,60 m).

Trišuolininkės bronza – ketvirtasis Lietuvos medalis Europos jaunimo olimpiniame festivalyje. Sidabrą laimėjo dziudo kovotojas Simas Polikevičius (svorio kategorija iki 60 kg) ir bėgikas Danielius Vasiliauskas (200 m), o bronzą iškovojo plaukikas Mantas Kaušpėdas (100 m nugara).

Iš viso mūsų šaliai festivalyje atstovauja 53 sportininkai, kurie varžosi devyniose sporto šakose: gimnastikoje, dziudo, kalnų dviračiuose, plento dviračiuose, 3×3 krepšinyje, lengvojoje atletikoje, plaukime, riedlentėse ir tenise.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.