EUROLYGA 2023

Jaunųjų badmintonininkų ryžtas prieš Europos čempionatą: „Laimėti padeda noras laimėti“

„Pamenu, kuomet prosenelis nupirko vaikams medines badmintono raketes – nuo tos dienos kaime vaikai nuolat žaisdavo badmintoną, – paskendusi prisiminimuose pasakojo jaunoji badmintonininkė Jorūnė Šalnaitė. – Ten ir aš pirmą kartą paėmiau raketę į rankas, man buvo gal ketveri...“

Iš viso Europos jaunių čempionate varžysis 308 jaunieji sportininkai iš 40 valstybių. <br>Organizatorių nuotr.
Iš viso Europos jaunių čempionate varžysis 308 jaunieji sportininkai iš 40 valstybių. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 3:13 PM

Jorūnės mama greitai pastebėjo, kaip puikiai mergaitei sekasi su badmintono rakete.

„Bet ji nežinojo, kad yra toks profesionalus sportas. Pasidomėjo ir rado, kur galėčiau pradėti lankyti treniruotes. Treniruotis pradėjau šešerių, o mano pirmasis treneris buvo Ramūnas Stapušaitis“, – šypsojosi keturiolikmetė.

Ir tai tik viena iš daugelio istorijų, kurias galės papasakoti rugpjūčio 4–12 dienomis Vilniaus „SEB arenoje“ vyksiantis Europos jaunių (U17) badmintono čempionatas.

Jame savo įgūdžius demonstruos Lietuvos rinktinės, kuriai vadovauja Vytautė Fomkinaitė, nariai: vilniečiai Domas Pakšys, Dominik Tankevič, Taja Leonovič, J.Šalnaitė, Jorė Kavaliauskaitė, Goda Vancevičiūtė, kauniečiai Rokas Lesinskas, Jurgis Jatulis, Kipras Sakalauskas, klaipėdietė Augustė Stankevičiūtė ir tauragiškis Nojus Tenikaitis.

Iš viso Europos jaunių čempionate varžysis 308 jaunieji sportininkai iš 40 valstybių. Pirmenybės prasidės komandinėmis varžybomis, kurių 3-oje grupėje Lietuva susitiks su bendraamžiais iš Kipro, Latvijos ir Turkijos. Rugpjūčio 8 dieną prasidės asmeninės varžybos.

Rinktinės narė J. Kavaliauskaitė prisipažino, kad artėjant čempionatui šiek tiek jaudinasi, tačiau tai neužgožia džiaugsmo. „Kol kas jaudulys yra, bet tikiu, kad jis sumažės čempionatui prasidėjus, – sakė „Capital Badminton Club“ atstovė. – Labiausiai su jauduliu kovoti padeda faktas, kad patekau į šias aukšto lygio varžybas ir turėsiu galimybę žaisti prieš kitų šalių geriausius žaidėjus“.

Kęstučio Navicko badmintono akademijos (KNBA) auklėtinis R. Lesinskas papasakojo, kad prieš Europos čempionatą sekė daug treniruočių, nebuvo pamirštas ir fizinis pasirengimas.

„Buvo tobulinami badmintono taktiniai įgūdžiai, apjungėme jėgas su Ukrainos rinktine ir tikimės, kad pasirengimą bus galima įvertinti aukščiausiais balais“, – sakė penkiolikmetis.

Jam pritarė ir bendraklubis J. Jatulis. „Galima drąsiai sakyti, kad šiam čempionatui ruošiamės jau beveik metus, – nurėžė jaunasis badmintonininkas. – Pasirengimas? Treniruotės kiekvieną savaitę, darbas su fizinio pasirengimo treneriu, daug dėmesio mitybai, geriems įpročiams. Lavinome greitį aikštelėje, kamuoliuko palaikymą, smūgių kokybę“.

Tauragiškis N. Tenikaitis džiaugėsi, kad Europos jaunių čempionatas vyks Lietuvoje. „Renginį galės pamatyti daug žmonių, todėl tikiu, kad tai padės populiarinti badmintoną mūsų šalyje, – sakė sportininkas. – klubo „Volanas“ sportininkas. – Ko tikiuosi iš savęs? Žinoma, kad noriu laimėti kiekvieną savo žaidimą. Manau, kad tai padaryti padės užsidegimas, noras laimėti ir tobulėti kiekvieną dieną“.

Tik komandinėse varžybose dalyvausianti klaipėdietė A. Stankevičiūtė sakė tikinti, kad Lietuvos rinktinė sugebės iškovoti pirmą vietą grupėje ir pasieks pačius aukščiausius rezultatus.

„Kas mums padės? Užsispyrimas, nuolatinis intensyvus darbas treniruotėse bei stovyklose, patirties kaupimas“, – pabrėžė šešiolikmetė Klaipėdos miesto badmintono sporto klubo sportininkė.

Sulaukęs klausimo apie artėjančias pirmenybes nusišypsojo KNBA auklėtinis K. Sakalauskas: „Norint laimėti svarbu yra noras laimėti“.

„Didžiausi lūkesčiai – komandiniame čempionate būtų smagu savo grupėje būti pirmiems, – sakė badmintonininkas. – Čempionatui ruoštis pradėjome pakankamai seniai, kadangi žaisiu dvejetus daug dirbome kartu su partneriu, visą dėmesį skyrėme būtent dvejetų žaidimui“.

EUROPOS JAUNIŲ (U17) BADMINTONO ČEMPIONATAS

Komandinio Europos (U17) čempionato grafikas:

2023.08.04: Lietuva prieš Kipras – 12:30;

2023.08.05: Lietuva prieš Latvija – 9:00;

2023.08.06: Turkija prieš Lietuva – 10:00;

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.