EUROLYGA 2023

Prieš susitikimą su grupės favoritais – Lietuvos badmintonininkų pergalė prieš latvius

„Pasitikiu Dievu, visada meldžiuosi, kad viskas būtų gerai, – atviravo apie savo jaudulio malšinimo būdą Lietuvos jaunių (U17) badmintono rinktinės narė Taja Leonovič po pergalės Europos čempionato komandinių varžybų susitikime su Latvijos atstove. – Labai daug motyvacijos suteikia draugai bei tėvai, kurie visada palaiko. Taip aš savyje atrandu pasitikėjimą savimi“.

 Lietuvos rinktinė<br> Mindaugo Dulinsko nuotr.
 Lietuvos rinktinė<br> Mindaugo Dulinsko nuotr.
 Nojus Tenikaitis<br> Mindaugo Dulinsko nuotr.
 Nojus Tenikaitis<br> Mindaugo Dulinsko nuotr.
 Taja Leonovič<br> Mindaugo Dulinsko nuotr.
 Taja Leonovič<br> Mindaugo Dulinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-05 13:28

Šeštadienį „SEB arenoje“ vykstančio Europos jaunių (U17) čempionato komandinių varžybų 3-os grupės susitikime su bendraamžiais iš Latvijos jauniesiems Lietuvos badmintonininkams pasitikėjimo tikrai nestigo. Lietuviai išplėšė įtikinamą pergalę 5–0: vaikinų vienetų susitikimą Nojus Tenikaitis laimėjo prieš Tomsą Salą (21–12, 21–11), T. Leonovič įveikė Nikolą Mukielę (21:12, 21–13), vaikinų dvejetų susitikime Jurgis Jatulis ir Kipras Sakalauskas įveikė Regnarą Bajarsą ir T.Salą (21–16, 21–19), Jorė Kavaliauskaitė ir Jorūnė Šalnaitė laimėjo merginų dvejetų susitikimą su N. Mukiele ir Anete Priedniece (21–14, 21–10), o Rokas Lesinskas ir Goda Vancevičiūtė išplėšė pergalę mišrių dvejetų susitikime su R.Bajarsu ir Madara Gaure (21–13, 21–18)

„Ganėtinai lengvai laimėjau pirmą setą, maniau, kad bus sunkiau, tačiau į antrą išėjau kiek per daug atsipalaidavęs, nustojau spausti varžovą, – prisiminė sunkoką savo susitikimo antrojo seto pradžią N.Tenikaitis. – Po susitikimo trenerė iškart davė pastabų dėl gynybos – kai aukštai išsikeliu plunksninuką, reikia paruošti kojas ir padaryti mažą šuoliuką, kad greičiau galėčiau išjudėti į šoną“.

T.Leonovič prisipažino, kad labai jaudinosi prieš žaidimą su N.Mukiele. „Bet iškovotas taškas atnešė labai daug motyvacijos dirbti ir stengtis toliau, – sakė šešiolikmetė vilnietė. – Esu labai laiminga, kad pavyko laimėti. Tai yra pirmosios mano tokio aukšto lygio varžybos, todėl tikrai jaudulys didesnis. Tiesą pasakius, mane net šiek tiek gąsdina palaikymas. Korte labai girdisi palaikymo šūksniai, kartais net būna sudėtinga atsijungti ir jų negirdėti“.

J.Kavaliauskaitė ir J.Šalnaitė pripažino, kad pergalė prieš Latvijos dvejetą tikrai nebuvo lengva.

„Tačiau gerą rezultatą nulėmė tinkamas nusiteikimas aikštelėje ir noras laimėti“, – po pergalės sakė J.Kavaliauskaitė.

Keturiolikmetė J.Šalnaitė suskubo pridėti: „Ir palaikymas, kurio „SEB arenoje“ tikrai netrūksta“.

Sekmadienį lietuvių laukia susitikimas su grupės favorite laikoma Turkijos rinktine (nuo 10 val.).

„Galvojame tik apie pergalę, į aikštelę eisime ryžtingai nusiteikę“, – sakė J.Kavaliauskaitė.

„Stengsimės parodyti, ką sugebame geriausiai – jei pralaimėsime, kaupsimės kitiems susitikimams, o jei laimėsime, bus puiku“, – pridūrė J.Šalnaitė.

Po pergalės prieš latvius mūsų šalies rinktinė 3-oje grupėje užima antrą vietą, lyderių pozicijoje – Turkijos rinktinė. Trečioje vietoje – Kipras, o latviai – grupės lentelės apačioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.