EUROLYGA 2023

Europos jaunių badmintono čempionate lietuvės žengė į aštuntfinalį

Europos jaunių badmintono čempionate – Lietuvos merginų dvejeto maršas į aštuntfinalį Vilniuje vykstančiame Europos jaunių (U17) badmintono čempionate artėja aršiausios kovos dėl titulų.

Europos jaunių badmintono čempionate lietuvės žengė į aštuntfinalį.<br>LBF nuotr.
Europos jaunių badmintono čempionate lietuvės žengė į aštuntfinalį.<br>LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 6:41 PM

Dalis kelialapius į aštuntfinalius medžiojusių lietuvaičių jau baigė savo pasirodymus, tačiau savo geriausią sportinę formą demonstruojančios Taja Leonovič ir Goda Vancevičiūtė dar tikisi nustebinti.

Ketvirtadienį Lietuvos mišrus dvejetas Domas Pakšys ir Jorė Kavaliauskaitė pralaimėjo susitikimą su švedais Eriku Blombergu ir Matilda Stahle (22–24, 12–21). Pralaimėjimo piliulę nurijo ir Rokas Lesinkas bei Goda Vancevičiūtė, pralaimėję susitikimą su danais Jensu Anderssonu ir Nicole Tang (17–21, 23–25).

Merginų vienetų varžybas baigė Taja Leonovič, pralaimėjusi šešioliktfinalio susitikimą šeštai pagal čempionato reitingą Florai Wang iš Nyderlandų (16–21, 13–21). Savo pasirodymą vienetų varžybose baigė ir D. Pakšys: pralaimėta prancūzui Arthurui Chardainui (13–21, 12–21). Tarp stipriausių šešiolikos merginų dvejetų pateko T. Leonovič ir Goda Vancevičiūtė, įveikusios bendraamžes iš Latvijos Madarą Gaurę ir Elzą Zitanę (21–19, 21–19).

„Nuotaikos geros, esame labai laimingos, nes ne daug lietuvių pasiekė aštuntfinalį“, – po laimėto susitikimo sakė T. Leonovič. Dar prieš susitikimą buvo kalbama, kad būtent lietuvaitės yra favoritės, tačiau kova su latvėmis buvo įtempta ir pareikalavo nemažai jėgų. „Tikėjomės, kad šiek tiek bus lengviau“, – pripažino G. Vancevičiūtė.

„Gal tasai pasitikėjimas savimi vos ir nepakišo kojos“, – pridūrė T. Leonovič. Merginos pripažino, kad kupinos motyvacijos stengsis parodyti viską, ką moka geriausiai, o sulaukusios klausimo, ko dar trūksta iki idealaus žaidimo, susižvalgė.

„Komandiškumo tikrai netrūksta – po kiekvieno taško viena kitą palaikome, pamotyvuojame, – sakė T. Leonovič. – Bet būna klaidų... Dvejetai – greitas žaidimas, todėl jų išvengti sunku. Jau ne vienas žiūrovas pastebėjo, kad T. Leonovič – aikštelėje spirga it ugnis, o G. Vancevičiūtė – rami it ežeras. „Gali būti, – nusijuokė nedaugžodžiaujanti G. Vancevičiūtė. – Bet man tik belieka perimti jos energiją. Kol kas pavyksta viskas puikiai“.

Aštuntfinalyje merginos susitiks su rumunėmis Laura Constantin ir Denisa-Maria Muscalu. Jurgis Jatulis ir Kipras Sakalauskas vaikinų dvejetų susitikimą po atkaklios kovos pralaimėjo airiams Fionnui Dowlingui ir Senanui O'Rourke'ui (21–19, 15–21, 16–21).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.