EUROLYGA 2023

Atnaujintame Lietuvos rankinio federacijos logotipe – LDK šaknys ir Lietuvos istorinė simbolika

Lietuvos rankinio federacija visuomenei pristato atnaujintą logotipą. Pasak federacijos vadovų, rankinis ne tik sportinis veiksmas aikštelėje, bet ir Lietuvos vardo garsinimas bei pasididžiavimo savo šalimi ir jos istorija reiškinys.

 LRF logotipas<br> rankinis.lt nuotr.
 LRF logotipas<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 3:15 PM

Todėl atnaujinant Lietuvos rankinio įvaizdį, nutarta jį praturtinti tautine istorine simbolika, kuri yra reikšminga Lietuvos istorijos dalis, siekianti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus – Dvigubu Vyčio kryžiumi. Jis yra sudedamoji Lietuvos valstybės herbo dalis.

„Dirbdami su įvaizdžio kūrimo profesionalais, sporto medijų grupe „Trendo Sports“ ir ieškodami sprendimų atnaujinti federacijos logotipą, turėjome kelias pagrindines idėjas, kurias norėjome realizuoti: modernus, minimalistinis logotipas su Lietuvos istoriniu ir, žinoma, rankinio elementu. Taip pat svarbus aspektas – logotipo panaudojimo galimybės. Skydas, Vyčio kryžius ir vėliavos fragmentas yra mūsų šalies simboliai, kurie rodo mūsų ryšį su didinga Lietuvos istorija ir yra unikali indikacija tarptautiniu mastu. Skydo viduje taip pat matome stilizuotą rankinio kamuolį bei Lietuvos rankinio federacijos sutrumpinimą (LRF). Šie aspektai naujame logotipe puikiai realizuoja norėtas įgyvendinti idėjas, kurių iš mūsų tikisi dabartinė moderni visuomenė“, – sako LRF prezidentas Donatas Pasvenskas.

Logotipą kūrusios medijų grupės „Trendo Sports“ vadovo teigimu, federacijos noras turėti istorines sąsajas yra sveikintinas ir sektinas pavyzdys.

„Siekiant efektyviai populiarinti ir vystyti rankinį Lietuvoje – modernus ir šiuolaikiškas organizacijos įvaizdis tampa puikiu ir stipriu pagrindu. Šis logotipas byloja ne tik apie pažangą ir naujoves, bet tuo pačiu yra stipri sąsaja su Lietuvos šaknimis. Šiai dienai yra labai aiški logotipų tendencija – pasaulinės sporto organizacijos, kurios atsinaujina savo įvaizdžius, prieina prie daug paprastesnių ir žmogaus akiai lengviau „skaitomų“ logotipų: atsisakoma daugiaspalviškumo, pagrindiniai logotipo objektai tampa abstraktūs, minimalistiniai. Be to įvaizdžiui labai svarbu ir tai, ką žmogus, juos matydamas ar naudodamas atributikoje jaučia širdimi. Šiuo atveju, mums labai svarbu, kad istoriniai momentai simbolikoje sportininkus nuteikia kovai už savo šalį“, – sako „Trendo Sports“ vadovas Edgaras Alšauskas.

Atnaujintu logotipu pasipuoš ne tik Lietuvos rankinio rinktinės, bet ir oficialūs LFR informaciniai šaltiniai. Logotipu taip pat bus puošiama kita Lietuvos rankinio atributika.

Artimiausiu metu bus atnaujinta ir oficiali LRF svetainė „Rankinis.lt“ bei pristatyti nauji Lietuvos rankinio lygos ir Lietuvos moterų rankinio čempionato logotipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.