EUROLYGA 2023

Iki olimpinio kelialapio Lietuvos baidarininkams trūko vos 0,014 sek.

Sekmadienį baigėsi Duisburge (Vokietija) vykęs pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas, kuriame buvo dalijami ir kelialapiai į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes. Paskutinę pasaulio čempionato dieną olimpinėse distancijose startavo dvi Lietuvos įgulos.

 Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas<br> BKI nuotr.
 Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas<br> BKI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 10:34 PM, atnaujinta Jan 25, 2024, 11:17 AM

Dviviečių baidarių 500 m distancijos finale Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas užėmė 7 vietą ir liko per žingsnį nuo olimpinio kelialapio. Bilietus į Paryžių užsitikrino šešios geriausios komandos. Lietuviai nuotolį įveikė per 1 min. 29,874 sek. Nuo šeštos vietos, garantavusios olimpinį kelialapį, lietuvius skyrė vos 0,014 sek.

Praėjusių metų pasaulio čempionate M. Maldonis ir A. Olijnikas iškovojo sidabro medalius.

„Padarėm ką galėjom. Gal reikėjo pirmus 250 metrų startuoti šiek tiek greičiau, bet mes koncentravomės į finišą. Dauguma valčių finišavo kartu ir net aštuonios valtys tilpo į sekundę.

Tokioj krūvoj buvo net sunku suprasti kurią vietą užėmei. Norint patekti į olimpines žaidynes, reikėjo patekti į šešetuką. Dabar reiks laukti, kol bus paskirstytos likusios kvotos. Gali būti, kad olimpiniai kelialapiai bus skirti ir septintą bei aštuntą vietas pasaulio čempionate užėmusios komandoms“, – po finišo sakė A. Olijnikas.

Dviviečių kanojų 500 m B finale Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas nuotolį įveikė per 1 min. 41,908 sek. ir finišo liniją kirto 4 vietoje. Galutinėje pasaulio čempionato rikiuotėje lietuviai užėmė 13 vietą. Olimpinius kelialapius laimėjo aštuonios geriausios komandos.

Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinei pavyko iškovoti vieną olimpinį kelialapį. Keturviečių baidarių 500 m distancijoje 6 vietą užėmė ir vietą olimpinėse žaidynėse Lietuvai iškovojo Simonas ir Mindaugas Maldoniai, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja.

A. Seja tapo pasaulio čempionu neolimpinėje vienviečių baidarių 200 m distancijoje.

Paskutinė atranka į Paryžiaus olimpines žaidynes vyks kitų metų pavasarį Vengrijoje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.