EUROLYGA 2023

Ukrainietis O. Usykas apgynė bokso titulus, tačiau pralaimėjęs D. Dubois aiškina, kad iš jo atimta pergalė

Šeštadienį Lenkijos Vroclave vykusi akistata tarp WBA, WBO ir IBF sunkiasvorio čempiono ukrainiečio Oleksandro Usyko ir brito Danielio Dubois baigėsi titulus ginusio boksininko pergale – O.Usykas apgynė turimus čempiono diržus, devintajame raunde nokautavęs britą. Pastarasis siekė atimti WBA čempionišką diržą.

 O.Usykas įveikė D.Dubois<br> AFP/Scanpix nuotr.
 O.Usykas įveikė D.Dubois<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 9:35 AM, atnaujinta Aug 27, 2023, 10:24 AM

Kova vyko Vroclavo Tarcynski arenoje ir beveik visos jos metu O.Usykas dominavo. Tiesa, penktajame raunde ukrainietis patyrė galingą varžovo smūgį ties presu, po kurio krito ant žemės.

Teisėjas Luisas Pabonas vis dėlto nusprendė, kad tai buvo smūgis žemiau juostos – pataikyta į kirkšnį, todėl nokdaunas nebuvo skaičiuojamas.

Ukrainietis turėjo apie minutę laiko atsigauti ir tęsti kovą.

Bokso priešprieša buvo sustabdyta 9 raunde, kai O.Usykas dešine ranka smogė vieną smūgį varžovui, o šis buvo priverstas po jo pritūpti.

Teisėjas pradėjo skaičiuoti iki dešimties ir galiausiai užfiksavo techninį nokautą, nes britas atrodė prastai ir jau reikėjo rūpintis D.Dubois sveikata.

Nors pergalė atiteko ukrainiečiui, D.Dubois ir jo komanda po mūšio tikino, kad penktame raunde įvykęs smūgis čempionų titulą ginančiam O.Usykui bei nokdaunas įvyko pagal visas taisykles ir planuoja pateikti apeliaciją bei siekti revanšo.

„Nemanau, kad tai buvo smūgis žemiau juostos, iš manęs buvo pavogta pergalė. Smūgis buvo pagal visas taisykles ir man turėjo būti skirta pergalė“, – sakė D.Dubois.

Pats O.Usykas planuoja 2024 m. susikauti su kitu britu WBC sunkiasvorių čempionu Tysonu Fury.

„Jau rytoj galiu eiti į ringą kovoti su T.Fury. Tik kad jis vis yra nepasirengęs su manimi kautis“, – provokavo britą O.Usykas.

36-erių O.Usykas profesionalų ringe jau yra kovojęs 21 kartą ir visas akistatas laimėjo (14 nokautų).

Tuo tarpu 25 metų D.Dubois taip pat grūmėsi 21 kartą kaip profesionalas. Jis savo sąskaitoje turi 19 pergalių (18 – nokautų) ir 2 pralaimėjimus.

Dabar O.Usykui belieka iškovoti WBC diržą, kuris priklauso Tysonui Fury, kad turėtų absoliutaus pasaulio sunkiasvorio čempiono statusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.