EUROLYGA 2023

Lūkesčius viršijusiame Vilniaus sporto festivalyje paaiškėjo ir pirmieji Lietuvos čempionai

Sekmadienį Lietuvos sostinės centre baigėsi tris dienas trukęs tradicinis, jau 12-asis, Vilniaus sporto festivalis. Puikus oras, daugybė sportinių veiklų, įvairios varžybos ir čempionatai visas tris dienas pritraukė tūkstančius dalyvių ir žiūrovų, o organizatoriai neslepia – tokio žmonių srauto dar nėra buvę šio festivalio istorijoje.

 Vilniuje vyko sporto festivalis.<br>„Active Vilnius“ nuotr.
 Vilniuje vyko sporto festivalis.<br>„Active Vilnius“ nuotr.
 Vilniuje vyko sporto festivalis.<br>„Active Vilnius“ nuotr.
 Vilniuje vyko sporto festivalis.<br>„Active Vilnius“ nuotr.
 Vilniuje vyko sporto festivalis.<br>„Active Vilnius“ nuotr.
 Vilniuje vyko sporto festivalis.<br>„Active Vilnius“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-09-04 11:08, atnaujinta 2023-09-04 11:09

„Labai džiaugiamės, kad Vilniaus sporto festivalis kasmet sugeba augti ir pritraukti vis daugiau žmonių, ypač vaikų, kuriems tai buvo puiki galimybė atrasti savo pašaukimą bei pasirinkti norimą sportininko kelią.

Kone prie kiekvieno festivalio dalyvio erdvės visą laiką rikiavosi eilės žmonių ir tai tikrai viršijo visus mūsų lūkesčius. Neabejoju, kad ši tradicija bus pratęsta ir ateityje“, – sakė renginį organizuojančios VšĮ „Active Vilnius“ direktorius Gintas Teslia.

Ir išties ne tik vaikai, bet ir suaugusieji noriai išbandė ne tik tradicines bei populiarias sporto šakas, tokias kaip krepšinis, futbolas, badmintonas ar kitos, bet ir daugeliui tikriausiai dar egzotiškai skambančiu sportus – piklbolą, smūginį, lakrosą, šokinėjimą virvute ir nemažai kitų.

Sekmadienį Lukiškių aikštę drebino pirmasis Lietuvos komandinis funkcinio fitneso čempionatas. Kaip teigė Lietuvos funkcinio fitneso federacijos (LF3) atstovai, komandinis čempionatas pasižymėjo aukštu lygiu, o tai leidžia tikėtis, kad netolimoje ateityje turėsime duetų, kurie garsins Lietuvos vardą tarptautinėse varžybose.

Pirmaisiais Lietuvos čempionais mišrių porų varžybose tapo Kornelija Dūdaitė ir Mantas Dumašius („Dysfunctional Fitness“), vyrų – Julius Jaloveckas ir Gediminas Simanavičius, moterų – Milė Zefaitė ir Natalija Rekelytė („Freedomfighters Ladies“).

Ne mažiau kupinas įvykių buvo ir šeštadienis. Lukiškių aikštėje surengtos fitneso modelių pritūpimų su štanga varžybos, taip pat – laisvoji parodomoji kultūristų programa, o vakarą vainikavo kasmetinės „Ironvytas Bench Press“ štangos spaudimo varžybos.

Moterų varžybose triumfavo Daiva Čalnarienė, vyrų svorio kategorijoje iki 105 kg – Giedrius Kaleckas, kategorijoje iki 120 kg – Svajūnas Tamulevičius, iki 130 kg – latvis Gatis Lepste, per 130 kg – kitas latvis Peteris Isajevas, veteranų – Tomas Drevnickis.

Nemažiau emocijų virė ir sporto aikštyne šalia Baltojo tilto. Čia surengtos tradicinės ekstremalaus sporto varžybos „White Bridge Games“. Čia beveik 120 sportininkų atliko įspūdingus triukus paspirtukais, BMX dviračiais, riedučiais ir riedlentėmis.

Paspirtukų grupėje triumfavo Pijus Zajančkauskas, riedlenčių – Gintaras Kadziliauskas. Tuo tarpu riedutininkų ir BMX dviračių varžybose dominavo svečiai iš Latvijos.

Visai greta vyko ir tradicinis 3x3 krepšinio turnyras „Vilnius visiems“. Šimtai krepšininkų varžėsi dėl apdovanojimų net penkiolikoje skirtingų vaikinų bei merginų amžiaus grupių.

Sekmadienį šalia Baltojo tilto buvo pratęsta pernai startavusi nauja tradicija – sporto kino seansai. Žiūrovai galėjo po atviru dangumi pamatyti pripažintus filmus „Prakaituok!“, „Programa“, „Rūta“ ir „Rose Namajunas. Aš esu Čempionė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.