EUROLYGA 2023

Gaujai vadovavęs MMA kovotojas čečėnas H. Aschabovas apiplėšė italą – degino lygintuvu, mušė ir išnešė daiktų už 300 tūkst. eurų

2022 metų kovą iš Čečėnijos kilęs Rusijos kovotojas Huseinas Aschabovas, MMA kovose turėjęs asmeninį nulinį rekordą – 23 pergalės iš tiek pat dvikovų, pasirašęs sutartį su UFC garsiai šaukė, kad pranoks garsaus Habibo Nurmagomedovo (29–0) pasiekimą bei tuomet su čempiono diržu baigs karjerą.

Iš Čečėnijos kilęs Rusijos kovotojas Huseinas Aschabovas turi problemų su Tailando teisėsaug.
Iš Čečėnijos kilęs Rusijos kovotojas Huseinas Aschabovas turi problemų su Tailando teisėsaug.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 12:10 PM, atnaujinta Sep 12, 2023, 12:11 PM

Tiesa, nemažai žmonių kalbėjo, kad būdamas MMA H.Aschabovas dalyvavo neva neegzistuojančiuose ir nevykusiuose turnyruose ir prisirašinėdavo sau nebūtas pergales.

Tačiau už rankos tuomet čečėnas nebuvo pagautas, tačiau dabar jis įklimpo į daug rimtesnę bėdą, nei pergalių prisirašymai. Vyras kaltinamas plėšimu, sveikatos sužalojimu ir laukia teismo Tailando kalėjime.

Kaip skelbia dienraštis „Phuket News“, Huseiną ir jo brolį dvynį Hasaną Aschabovus sulaikė Tailando policija. Jie kaltinami užpuolimu, kankinimu ir plėšimu. Taip pat pažymima, kad jie turėjo tris bendrininkus iš Kazachstano, tačiau šie itin greitai paspruko iš šalies

Anot pranešimo, rugsėjo 3-sios naktį trys vyrai įsiveržė į italo nuomojama vilą Pukete, kai šis miegojo. Jie jį surišo ir bandė išsiaiškinti, kur yra diskas su informacija apie kriptovaliutų sąskaitas.

Italas neigė turintis tokį diską ir nepirkęs kriptovaliutos, bet buvo sumuštas. Užpuolikai italą kankino visą naktį, naudodami įkaitintą lygintuvą, periodiškai su kažkuo susisiekdami telefonu.

Negavę norimo disko su kriptovaliutų duomenimis, jie galiausiai pabėgo iš vilos, palikdami surištą italą ir su skuduru užkimšta burna. Tačiau banditai nepabėgo tuščiomis rankomis.

Iš aukos buvo pavogtas laikrodis „Rolex Daytona“, kurio vertė apie 65 tūkst. eurų, laikrodis „Patek Philippe Nautilus“ (100 tūkst. eurų), laikrodis GRAFF (42 tūkst. eurų), taip pat kompiuteris „MacBook“, mobilūs telefonai „IPhone 13“, „IPhone 14“ ir akiniai nuo saulės.

Be to, užpuolikai paėmė italo pasą, 38 tūkst. eurų grynųjų pinigų iš seifo bei banko korteles.

Pats surištas italas nesugebėjo išsilaisvinti ir tiesiog pro vilos duris išriedėjo į gatvę, o ten jau žmonės jam padėjo. Trys broliams čečėnams padėję kazachai nutarė nelikti Tailande ir jau pirmuoju skrydžiu atsidūrė Dubajuje, kur iš italo banko kortelės nusiėmė 15 tūkst. eurų.

Kaip papasakojo auka, jis su broliais Huseinu ir Hasanu susipažino paplūdimio kavinėje, tačiau jiems padėjusius kazachus matė pirmą kartą.

Tailando policija kol kas nepateikė jokių pareiškimų dėl apiplėšimo, tačiau čečėnai vis dar yra suimti. Jiems gresia 5 metai kalėjimo.

Spalio 7 dieną Huseinas Aschabovas turėjo kovoti antroje akistatoje UFC ringe. Pirmąją mūšį UFC jis pralaimėjo Jamalui Emmersui.

Čečėno kovotojo priešininku spalį galėjo tapti amerikietis Danielis Pineda, tačiau paaiškėjo, kad sportininkas gavo traumą. O jau dabar aišku, kad Huseinas taip pat turi rimtų bėdų ir vargu ar galės sugrįžti į ringą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.