EUROLYGA 2023

Unikaliuose moterų lyderystės sporte mokymuose – naudingos praktinės užduotys

Finišo tiesiąją pasiekė tarptautinis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas moterų lyderystės sporte projektas „New Miracle“. Šią savaitę penkiose Europos valstybėse daugiau nei 100 projekto dalyvių susirinko į paskutiniąją nacionalinių mokymų sesiją.

 Finišo tiesiąją pasiekė tarptautinis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas moterų lyderystės sporte projektas „New Miracle“<br> LTOK nuotr.
 Finišo tiesiąją pasiekė tarptautinis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas moterų lyderystės sporte projektas „New Miracle“<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 2:56 PM, atnaujinta Sep 14, 2023, 2:57 PM

„Šis projektas – unikali mūsų iniciatyva, gimusi jaučiant vadovaujančias pareigas sporto vadyboje užimančių specialisčių trūkumą. Su šiuo iššūkiu susiduriame ne tik Lietuvoje, tai globalus klausimas, vis dažniau užduodamas ir tarptautinėje sporto arenoje.

Tikiuosi, kad šis projektas dalyvėms suteikė žinių ir įgūdžių, ne tik įkvėpusių, bet ir padėsiančių siekti aukštų karjeros tikslų“, – sakė viena projekto organizatorių LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė.

Prie šios Lietuvos iniciatyvos taip pat prisijungė Italijos, Latvijos, Estijos ir Slovakijos nacionaliniai olimpiniai komitetai. Ruošiantis projektui sukurta pradedančiosioms sporto vadybininkėms skirta nemokama mokymų programa ir išskirtinė mentorystės platforma, kurioje projekto dalyvės turi galimybę konsultuotis su patyrusiais kolegomis, stiprinti bendradarbiavimo įgūdžius.

„Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę sudalyvauti šiuose mokymuose. Čia ne tik pagilinau savo žinias tokiose srityse, kaip komunikacija, lyderystė, strateginis mąstymas, radau atsakymus į sau keltus klausimus, bet ir, svarbiausia, turėjau galimybę su kitomis dalyvėmis iš skirtingų organizacijų dalintis patirtimi, klausimais, rūpesčiais, kasdieniais iššūkiais bei kartu ieškoti sprendimų.

Manau, tai kiekvienai leido suprasti, kad nesame vienos su mus ištinkančiais iššūkiais, bet ir pasisėmėme naujų įžvalgų ir idėjų bendraminčių tarpe. Šie mokymai buvo puiki galimybė praplėsti akiratį ir įkvėpė judėti į priekį bei toliau siekti savo tikslų“, – sakė Lietuvos tinklinio federacijos generalinė sekretorė Alisa Česnulevičiūtė.

Šią savaitę dvi dienas vykusiuose mokymuose dalyvės gilinosi į projektų valdymą. Su patyrusiu verslo konsultantu Lauru Balaiša jos grinėjo ne tik teorinę šios temos pusę, bet ir atliko naudingą praktinę užduotį.

„Jos turėjo užduotį dirbdamos grupėse sukurti sporto klubo projektą, nuo organizacijos strategijos, planuojamos apyvartos iki vizualinio identiteto ir marketingo plano. Džiaugiamės, kad dalyvės projekto metu įgijo reikiamų žinių ir gebėjo šią užduotį kūrybiškai įveikti. Buvo labai įdomu klausyti šios užduoties pristatymų“, – pasakojo A. Vanagienė.

Iniciatyvoje dalyvavusios sporto vadybininkės iš sporto federacijų, klubų ir organizacijų taip pat turėjo galimybę konsultuotis su patyrusiais kolegomis. Tarp mentorėmis tapusių eksperčių – ir ilgametę patirtį sukaupusios LTOK sporto administratorės. A. Vanagienė – viena Lietuvos olimpinių komandų misijos vadovų ir LTOK Užsienio ryšių direktorė Vaida Mačianskienė, puikiai išmananti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio sporto organizacijų veiklą.

Projekto užsklanda nusileis spalio pradžioje, Vilniuje vyksiančioje finalinėje tarptautinėje sesijoje, į kurią atvyks atrinktos dalyvės iš visų penkių iniciatyvoje dalyvavusių valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.