EUROLYGA 2023

M. Griškonis dalyvavo Tarptautiniame sportininkų forume Lozanoje

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Sportininikų komisijos pirmininkas olimpinis vicečempionas Mindaugas Griškonis dalyvavo Lozanoje (Šveicarija) vykusiame Tarptautiniame sportininkų forume.

 Mindaugas Griškonis<br> LTOK nuotr.
 Mindaugas Griškonis<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 11:54 AM

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Sportininkų komisijos 11 kartą organizuotame renginyje dalyvavo per 400 sportininkų iš viso pasaulio. Dvi dienas vykusiame renginyje dalyvavo TOK Sportininkų komisijos nariai iš 181 nacionalinių olimpinių komitetų, 54 tarptautinių sporto federacijų, Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA), Tarptautinio paralimpinio komiteto (IPC), Paryžiaus olimpinių žaidynių organizacinio komiteto ir kitų organizacijų.

Sportininkus sveikino TOK prezidentas Thomas Bachas, kuris besibaigiant forumui su atletais įsitraukė į kelias valandas trukusią klausimų ir atsakymų sesiją.

„Kalbėjome apie saugų sportą, artėjančias olimpines žaidynes, pasiruošimą joms ir iniciatyvas, skirtas sportininkas. Kaip ir visose srityse, sporte taip pat kalbama apie skaitmenizaciją ir dirbtinį intelektą, naujų technologijų suteikiamas galimybes sportininkams.

Šiame forume dalyvavau pirmą kartą. Buvo ne tik labai įdomu, bet ir naudinga, teko nemažai bendrauti su kolegomis sportininkais iš kitų valstybių, apie tai, su kokiais iššūkiais jie susiduria, kaip sprendžia tam tikrus klausimus.

Man buvo įdomu, kaip veikia sportininkų komisijos kitose valstybėse, parsivežu idėjų, kaip burti sportininkų bendruomenę ir paskatinti įsitraukti į sprendimų priėmimą. Sportininkai dažnai lieka nuošalyje, kai priimami sprendimai, lemiantys jų ateitį. Taip neturėtų būti. Mano, kaip LTOK Sportininkų komisijos pirmininko, tikslas – paskatinti kolegas būti aktyviais, išsakyti savo nuomonę, reikalauti, kad jų balsas būtų išgirstas“, – sakė M.Griškonis.

Dvi dienas vykusiame forume sportininkams buvo pristatytos jiems ruošiamos rinkodaros ir komunikacijos galimybės artėjančių Paryžiaus olimpinių žaidynių metu. Taip pat sportininkų gerovės, saugumo ir įsitraukimo galimybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.