EUROLYGA 2023

Europos čempionato atranką Lietuvos rankininkės pradeda susitikimu su favoritėmis

 

 Lietuvos rankinio rinktinė<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rankinio rinktinė<br> rankinis.lt nuotr.
 Ispanijos rankinio rinktinė<br> Ispanijos federacijos nuotr.
 Ispanijos rankinio rinktinė<br> Ispanijos federacijos nuotr.
 Ispanijos rankinio rinktinė<br> Ispanijos federacijos nuotr.
 Ispanijos rankinio rinktinė<br> Ispanijos federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

rankinis.lt

Oct 11, 2023, 5:44 PM

Lietuvių varžovės laikomos ryškiomis 5-os atrankos grupės favoritėmis. Ispanijos rankininkės pastaruosius du pasaulio čempionatus pateko tarp keturių geriausių planetos komandų. 2019 m. ispanės tapo pasaulio vicečempionėmis, o 2021 m. liko per žingsnį nuo medalių – ketvirtoje vietoje. Europos čempionato finaliniuose etapuose Ispanijos rinktinė nuolat dalyvauja nuo 2002 m. Aukščiausias Ispanijos rinktinės pasiekimas – 2008 ir 2014 m. laimėti Europos čempionato sidabro medaliai.

Ispanijos rankininkės yra kopusios ir ant olimpinių žaidynių prizininkių pakylos. 2012 m. Londone jos pasidabino bronzos medaliais.

Nuo šių metų Ispanijos rinktinę treniruoja vienas labiausiai tituluotų Čempionių lygos trenerių Ambrosas Martinas. Su Vengrijos Dėro „Audi“ klubu ispanas net keturis kartus laimėjo Čempionių lygą ir net penkis kartus buvo išrinktas geriausiu Čempionių lygos sezono treneriu.

Susitikime su Lietuvos komanda, Ispanijos rinktinėje bus net keturios Čempionių lygos klubuose rungtyniaujančios rankininkės – Alexandrina Cabral Barbosa iš Prancūzijos „Brest Bretagne“, Kaba Gassama Cissokho iš Vokietijos „Bietigheim“, Jennifer Guttierrez iš Rumunijos Bukarešto CSM ir Alicia Fernandes Fraga iš Bukarešto „Rapid“. Į rinktinę pakviesta, tačiau susitikimui su Lietuvos rinktine neregistruota kylanti Ispanijos rankinio žvaigždė – 21 m. Lysa Tchaptchet, kuri praėjusį sezoną su Kristansando „Vipers“ tapo Čempionių lygos nugalėtoja.

Per visą istoriją Lietuvos rankininkės su Ispanijos rinktine oficialiose rungtynėse susitiko aštuonis kartus. Lietuvėms pavyko laimėti tik kartą, kai 1993 m. pasaulio čempionate ispanės buvo nugalėtos rezultatu 28:19. Kartą lietuvių ir ispanių susitikimas baigėsi lygiosiomis, o šešis kartus stipresnės buvo varžovės.

„Ispanijos rinktinė – aiški susitikimo favoritė. Ispanijos rinktinė sukvietė daugelį stipriausių savo šalies rankininkių, rungtyniaujančių stipriuose Europos klubuose, nes varžovės ruošiasi lapkričio pabaigoje prasidėsiančiam pasaulio čempionatui. Tačiau mes nežadame iš anksto sudėti ginklų. Padarėme namų darbus, analizavome varžovių žaidimą ir stengsimės vykdyti savo žaidimo planą. Mūsų jaunai komandai tai bus labai gera patirtis išbandyti jėgas su nuolatine olimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų dalyve, – sako Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas. – Ispanės pasižymi labai aukšta ir aktyvia gynyba, labai dideliu tempu pereina iš gynybos į puolimą. Mūsų tikslas yra apraminti tą tempą. Nors ir nėra daug, bet galima rasti silpnų vietų ir ispanių žaidime. Puolime mums reikia žaisti kuo įmanoma plačiau ir neleisti, kad varžovės mus suspaustų. Nes ispanės nėra fiziškai tokios stiprios, kiek yra vikrios. Kuo labiau įvelsime varžoves į pozicinį žaidimą ir neleisime joms rengti greitų atakų, tuo mums bus lengviau.“

Be Lietuvos ir Ispanijos rinktinių, 5-oje grupėje taip pat žaidžia Šiaurės Makedonijos ir Azerbaidžano komandos. Į Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą grupėse užėmusios ekipos.

Antro turo rungtynes Lietuvos rankininkės žais spalio 15 d. Vilniuje „Avia Solutions Group“ arenoje Lietuvos rinktinė priims Šiaurės Makedonijos nacionalinę komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.