EUROLYGA 2023

Tragedija Anglijoje: per regbio rungtynes mirė su varžovu susidūręs 27-erių lietuvis

27-erių Artūras Rudys mirė šeštadienį, kuomet Visbičo mieste žaidė regbį. Vietos bendruomenė atidavė pagarbą A.Rudžiui, o jo draugė Jolita Kiseliovaitė pasakojo, kad viskas įvyko labai greitai.

Petrašiūnų kapinės, vėlines, žvakė, žvakės, žvakutė, žvakutės<br>G.Bitvinsko nuotr.
Petrašiūnų kapinės, vėlines, žvakė, žvakės, žvakutė, žvakutės<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 8:03 AM, atnaujinta Oct 16, 2023, 8:58 AM

Rytų Anglijos greitosios medicinos pagalbos centras pranešė, kad A.Rudys patyrė širdies smūgį ir buvo gaivinamas defibriliatorimi, tačiau A.Rudžio gyvybės medikams išsaugoti nepavyko.

„Žmogus iš kitos komandos bėgo į Artūrą ir sužeidė jo kaklą arba krutinę. Po to jis nebeatsistojo“, – pasakojo J.Kiseliovaitė.

„Kiek mes žinome ir suprantame – tai buvo regbio žaidybinis incidentas. Žaidėjai atsitrenkė krūtine į krūtinę. Susitrenkimų galva į galvą nebuvo. Du žaidėjai nukrito, tačiau tik vienas pakilo nuo žemės. Apgailestauju dėl tokių nenumatytų įvykių“, – sakė Rogeris Piersonas, kuris yra vienas iš Regbio bendruomenės valdybos narių.

Šalia vietos, kur mirė A.Rudys, buvo paliekamos gėlės, o Anglijos regbio bendruomenė pareiškė gilią užuojautą dėl lietuvio mirties.

Apie lietuvio mirtį kalbėjo ir Visbičo regbio klubo sekretorius Deividas Dobsonas.

„Kaip klubas – mes bendraujame su Artūro šeima, išreikšdami savo užuojautą ir palaikymą. Mes žinome, kad tai yra sunkus laikas žaidėjo šeimai, draugams, komandos draugams ir platesnei klubo bendruomenei

Visbičo klubas dėkoja visiems, ypač medikams, kurie padėjo Artūrui jam sudėtingiausiais momentais“, – pasakojo D.Dobsonas.

Miręs lietuvis taip pat turėjo vos dvejų metų sūnų, kuris liko be tėčio.

„Mes buvome kartu jau ketverius metus ir turime mažą vaiką, kurio vardas yra Emilijus. Jam yra vos dveji metai. Viskas įvyko labai greitai ir atrodo it sapnas.

Dabar mums yra labai labai sunkus laikas, tačiau aš negaliu pasiduoti. Aš turiu gyventi ir rodyti teisingą gyvenimo krypti mūsų vaikui“, – sakė J.Kiseliovaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.