EUROLYGA 2023

Lietuvos tenise – nauja tradicija: Rožinio kaspino turnyras

Šį savaitgalį Vilniuje vyko ypatingos teniso varžybos, lydimos moteriškumo, vilties ir sveikatos simbolio – rožinio kaspino. Tai – jau antrus metus iš eilės organizuojamas moterų dvejetų teniso turnyras, skirtas kovai prieš krūties vėžį. Jį rengianti sporto varžybų platforma iMATCH ir genetinių tyrimų bendrovė „Placenta“ vysto gražią tradiciją, skatinančią solidarumą su moterimis.

 Lietuvos tenise – nauja tradicija: Rožinio kaspino turnyras<br> A. Četkausko nuotr.
 Lietuvos tenise – nauja tradicija: Rožinio kaspino turnyras<br> A. Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 12:26 PM

Tikslas – dėmesys krūties vėžiui

Galimybė prasmingai praleisti laiką, noras prisidėti prie problemos viešinimo, lėšų rinkimas Nacionaliniam vėžio institutui (NVI) – tai pagrindinės priežastys, paskatinusios Lietuvos teniso entuziastes prisijungti prie Rožinio kaspino turnyro.

Nors apie krūties vėžį šnekama ne taip ir mažai, tačiau prevencijai moterys skiria vis dar nepakankamai dėmesio. „Kartu su dalyvėmis ir renginio partneriais mes galime nuveikti daugiau, o svarbiausia – priminti apie galimas apsaugos priemones“, – sako Rožinio kaspino turnyro sumanytoja, sporto varžybų platformos iMATCH įkūrėja Renata Žalėnienė.

Varžybose buvo juntama bendrystės ir šiltumo atmosfera – retai būna tik moterims skirtų turnyrų, o šis dar ir turi kilnų tikslą: paskatinti laiku pasitikrinti, nenumoti ranka į kūno siunčiamus signalus, neatidėlioti vizitų pas gydytojus.

Dalyvių teigimu, visos sportuoja norėdamos tapti ištvermingesnės, sveikesnės, tad šis renginys – puiki proga kalbėtis apie profilaktiką, galinčią užkirsti kelią susirgimams arba prisidėti prie ankstesnio ligos diagnozavimo.

Paskaita apie krūties vėžio prevenciją

Tęsdami švietėjišką misiją, turnyro organizatoriai kartu MB „Sveikatos sprendimai“ rūpinasi edukacija ir visus norinčius kviečia į nuotolinę paskaitą, kurią skaitys lektorius Prof. Dr. Danielius Serapinas, genetikas, klinikos „InMedica“ gydytojas, Lietuvos sveikatos mokslų ir Mykolo Romerio universitetų profesorius.

Paskaitos tema – „Sveikatos apsauga ir tyrimai genominėje eroje“. Joje bus pristatomos prevencijos priemonės ir aptariamas šiuolaikinis genetikos mokslas, gebantis paaiškinti, kaip DNR ypatumai lemia nervų sistemos, kraujotakos, nuotaikos, onkologines ir kitas ligas.

Paskaita vyks platformoje „Zoom“ lapkričio 29 d. 19:30.

„Tikiuosi, kad po profesoriaus Dr. D. Serapino paskaitos visi atsiminsime pagrindinę žinutę – net esant genetiniam polinkiui į ligas, prevencija yra įmanoma ir labai svarbi“, – viliasi R. Žalėnienė.

Turnyro rezultatai

2023 m. Rožinio kaspino turnyro dalyvės žaidė trijose skirtingo pajėgumo grupėse: Light, Middle, Power.

Light gupėje nugalėjo Aistė Balčienė ir Kristina Dejė

Middle gupėje nugalėjo Greta Zykutė ir Diana Ličkuvienė

Power gupėje nugalėjo Aleksandra Vilčinskė ir Stefanija Jokštytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.